Escola de Cultura de Pau
  Escola de Cultura de Pau
CatalanEspañol (spanish formal Internacional)English (United Kingdom)
FacebookTwitter

dins del web


El programa fa un seguiment dels conflictes armats actuals (i dels conflictes no armats que encara no han finalitzat) amb l'objectiu d'analitzar els diàlegs exploratoris o les negociacions formals de pau i fer una anàlisi comparativa dels elements d'aquests processos. Aquest seguiment serveix de base per a fer els capítols sobre processos de pau en les publicacions "Baròmetre" (trimestral) i "Alerta" (anual), així com per a realitzar l'Anuari de “Processos de Pau”.

El Programa també busca incidir en alguns contextos i en algunes ocasions determinades que veu l'oportunitat de realitzar alguna contribució específica. Aquesta incidència es concreta, per exemple, en el subprograma Colòmbia i País Basc.


Imatge
Diplomàcies de pau Negociar amb grups armats
dilluns, 23 de novembre de 2015
Encara que alguns conflictes armats del present semblen irresolubles, la veritat és que en les últimes tres dècades, quatre de cada cinc dels conflictes armats que han finalitzat, ho han fet en una taula de negociació i amb un acord de pau, no mitjançant una victòria militar d'una de les parts. Gairebé la meitat dels conflictes actuals, però,... Llegiu-ne més...

Quaderns de Construcció de pau
El diàleg de pau a Turquia i la dimensió de gènere. Aprenentatges per a una mirada transformadora dels processos de pau des d’una perspectiva feminista.
Ana Villellas Ariño
Dilluns 29 Juny, 2015
Aquest informe analitza el procés de diàleg entre Turquia i el PKK des d’una perspectiva de gènere, identificant finestres d’oportunitats, reptes i obstacles. Durant l'any 2015 el moviment de dones kurdes va aconseguir una participació formal a les converses de pau, i són moltes les demandes específiques i transversals que han plantejat en aquests darrers anys.


NOREF
Diseño y arquitectura de procesos de paz: Lecciones aprendidas tras las crisis
Lunes, 27 Abril 2015
El presente estudio tiene como finalidad, proponer esquemas y diseños de negociación en su etapa inicial, y rediseñar estos procesos a partir de las crisis más comunes que inevitablemente se producen en el transcurso de la negociación. Se analizan tanto las metodologías, las mediaciones o facilitaciones, como el tipo de actores que pueden intervenir en los procesos, a partir de múltiples variables, que permiten realizar unas 120 recomendaciones. El informe está basado en la propia experiencia del autor, tanto por el seguimiento de los procesos de paz de los últimos quince años, como por el trabajo de campo en algunos de estos procesos.
Türk versiyonu.ARTICLES 2016:

ARTICLES 2015:

ARTICLES 2014:

ARTICLES 2013:

ARTICLES 2012:

ARTICLES 2011:

ARTICLES 2010:
 


Com enfocar temes controvertits a l'escola i a l'institut (Educació Primària i Secundària)Dies 3, 4, 5 i 6 de juliol
Matí de 10 a 13.30 h
A l’Associació Rosa Sensat. Av.Drassanes, 3, Barcelona.

Molts fets de l’actualitat política i social desperten preguntes entre infants i joves, i sovint el professorat necessita eines per poder abordar algunes qüestions, especialment les més controvertides. A Europa hi ha nombroses iniciatives i metodologies per abordar temes controvertits, encara poc conegudes en el nostre context. Parlar de temes socials i polítics fomenta l’esperit crític, l’argumentació i el pensament complex respecte a temes d’educació per la…