Escola de Cultura de Pau
CatalanEspañol (spanish formal Internacional)English (United Kingdom)
FacebookTwitter


El Programa de Drets Humans fa un seguiment de la conjuntura internacional en matèria de drets humans (DDHH), dret internacional humanitari (DIH) i justícia transicional (JT), i en particular d'alguns dels debats que marquen actualment l'agenda mundial. Aquesta recerca es tradueix en butlletins específics, en publicacions i en la participació en activitats de docència i divulgacióserie

Àrees d'Anàlisi

1) Justícia transicional. Seguiment i anàlisi dels processos de justícia transicional al món. La justícia transicional pretén donar respostes, en un delicat equilibri, al compromís per la pau i a les necessitats de justícia per als abusos als drets humans comesos durant un conflicte o un règim no democràtic. En aquest àmbit, el Programa de Drets Humans desenvolupa les següents activitats:

- Seguiment dels tribunals penals internacionals, internacionalitzats i ad hoc.

- Seguiment de les Comissions de la Veritat i d’altres mecanismes de reconciliació.

- Seguiment dels processos judicials a la justícia ordinària.

- Seguiment de les polítiques i pràctiques relatives a les reparacions

2) Drets humans. L’equip del Programa fa un seguiment diari exhaustiu de la situació dels drets humans a escala internacional i en especial dels principals debats i temes que marquen l’agenda internacional com ara, els impactes de la lluita antiterrorista en les llibertats individuals, les conseqüències dels conflictes armats en la població civil i les principals tendències en les violacions dels drets humans en els diferents continents. Aquest seguiment es realitza en part a través de la participació en les publicacions de l’Escola com ara el Semáforo del PCCP.El Programa també elabora un Índex de Drets Humans.

•  INDH: L’Índex de Drets Humans (INDH) mesura el grau de desprotecció i incompliment de les obligacions dels Estats respecte als drets humans i el Dret Internacional Humanitari (DIH) a 195 països.

•  Blog: Informem que el blog de notícies Els Drets Humans des de l'ECP es tanca a partir de juliol 2011

•  Empresa i Drets Humans. Des del Programa de Drets Humans es porta a terme un seguiment d'aquesta qüestió, a escala internacional, amb especial èmfasi en el sector d’empreses extractores.


Publicacions Periòdiques

• Butlletí de Justícia Transicional. Aquest butlletí recull les notícies d’actualitat relatives als processos oberts en els que es troben els Estats que han patit un conflicte armat i que tenen com a objectiu gestionar els abusos del passat i construir la pau.

• ¡Alerta 2010! Informe sobre conflictes, drets humans i construcció de pau (capítol sobre drets humans i DIH).Treballs de recerca:

NOUR - Drets Humans en Construcció. Autora Douâa El amrani Memdouhv


Coordinació

Per a més informació sobre el Programa dirigir-se a Maria Cañadas o Maria Prandi a l'adreça Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la


 

Edifici MRA (Mòdul Recerca A), UAB, 08193 Bellaterra, España - Tel. (+34) 93 586 88 48 
    Fax. (+34) 93 581 32 94 - escolapau@uab.cat