Escola de Cultura de Pau
CatalanEspañol (spanish formal Internacional)English (United Kingdom)


7. Professorat


Aguirre, Mariano. Director del Norwegian Peacebuilding Center (NOREF). Ex director del Centro de Investigación para la Paz (CIP) i de FRIDE.

Ardila, Dorys. Jurista especialitzada en Dret Internacional Humanitari. Ex Investigadora del projecte Colòmbia de l'Escola de Cultura de Pau. Investigadora Associada de l'Escola.

Arrojo, Pedro. Professor del Departament d'Anàlisi Econòmica de la Universitat de Saragossa. Premi "Goldman 2003 de Medi Ambient". Director de l'equip interdisciplinari de la Fundació Nova Cultura de l'Aigua. Impulsor de diversos Moviments a favor de la pau.

Barbeito, Cécile. Llicenciada en Ciències Polítiques. Investigadora del Programa d'Educació per a la Pau de l'Escola de Cultura de Pau i coordinadora de la Diplomatura de Postgrau sobre Cultura de Pau.

Barudy, Jorge. Neuropsiquiatra i terapeuta familiar xilè. Fundador del centre EXIL a Bèlgica (centre mèdic psicosocial per a refugiats polítics i víctimes de la tortura). Director de l’Institut de Formació i Investigació-Acció sobre les Conseqüències de la Violència i la Promoció de la Resiliència (IFIV). Autor de diversos llibres, com “Los buenos tratos a la infancia”, “los desafíos invisibles de ser madre” i “El dolor invisible de la infancia”).

Caireta, Marina. Investigadora del Programa d'Educació per la Pau, Escola de Cultura de Pau.

Castel, Antoni. Llicenciat en Història i doctor en Ciències de la Comunicació, és professor del Departament de Medis, Comunicació i Cultura de la UAB, codirector del màster “La comunicació dels conflictes internacionals armats, la pau i els moviments socials”, coautor dels llibres “Esfera pública africana”, “Imaginar Africa” i “Malas notícias de África”.

Fisas, Vicenç. Director de l'Escola de Cultura de Pau, i titular de la Càtedra UNESCO sobre Pau i Drets Humans de la UAB. Doctor en Estudis sobre la Pau (Universitat de Bradford). Premi Nacional Drets Humans 1988. Autor de diversos llibres sobre desarmament, conflictes, investigació per a la pau, comerç d'armes i processos de pau.

García, Edmundo. Investigador sobre resolucions de conflictes de l'organització International Alert. A partir de l’experiència en la revolució popular filipina de 1986, s'ha dedicat des de llavors a promovem la participació popular en processos de pau d'Àsia, Àfrica i Amèrica Llatina.

Izquierdo, Mª Jesús. Professora de Sociologia de la UAB. Autora de diversos llibres sobre qüestions de gènere i de l'anàlisi feminista de la desigualtat de gènere.

Martín Beristain, Carlos. Metge especialista en Educació per a la Salut. Coordinador a Guatemala del Projecte interdiocesà per a la Recuperació de la Memòria Històrica. Autor de diversos llibres sobre l’impacte psicosocial i la reconciliació en societats dividides. Coordinador del Màster sobre Salut Mental a Situacions de violència política i catàstrofes (Universitat Complutense de Madrid), i col·laborador de les Brigades Internacionals de Pau.

Martínez Guzmán, Vicent. Catedràtic de Filosofia de la Universitat Jaume I de Castelló. Titular de la Càtedra UNESCO de Filosofia de la Pau en aquesta Universitat. Autor de diversos llibres sobre filosofia de la pau. Director del Màster d'estudis sobre Pau i Desenvolupament de la Universitat Jaume I.

Oliveres, Arcadi.(Departament d’Economia Aplicada de la UAB. President de Justícia i Pau).

Pozo, Alejandro. Investigador sobre pau i conflictes al Centre d’Estudis per la Pau JM Delàs de la Fundació Justícia i Pau.

Redondo, Gema. Màster en Relacions Internacionals i Comunicació. Investigadora Associada del programa de Rehabilitació postbèl·lica i del projecte Filipines de l'Escola de Cultura de Pau. Diplomada en Assistència Humanitària per la Universitat de Ginebra.

Rios, Paul. Coordinador de Lokarri, xarxa ciutadana per l'Acord i la consulta al País Basc.

Royo, Josep Mª. Màster en Relacions Internacionals i Integració Europea. Llicenciat en Ciències Polítiques. Investigador del programa sobre conflictes i construcció de pau de l'Escola de Cultura de Pau.

Ruíz-Giménez, Itziar. Ex presidenta de la secció espanyola d'Amnistia Internacional. Llicenciada en Dret i Ciències polítiques. Professora de Relacions Internacionals i Estudis Africans a la
Universitat Autònoma de Madrid.

Segura, Antoni, Professor d'Història Contemporània de la Universitat de Barcelona. Especialista en Orient Mitjà. Director del Centre d'Estudis Històrics Internacionals (CEHI) de l’esmentada universitat. La seva última publicació es titula "Estados Unidos, el islam y el nuevo orden mundial. De la crisis de los rehenes de 1979 a la primavera árabe”.

Selva, Marta. Professora del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la UAB, cofundadora de la cooperativa Drac Màgic i ex presidenta de l'Institut Català de les Dones.

Urgell, Jordi. Màster en Relacions Internacionals i Integració Europea. Llicenciat en Ciències Polítiques. Sotsdirector de la Escola de Cultura de Pau. Investigador del Programa de Conflictes i Construcció de Pau.

Urrutia, Pamela. Màster en Relacions Internacionals. Llicenciada en Ciències de la Comunicació amb postgrau en Comunicació de Conflictes i Pau. Investigadora del Programa de Conflictes i Construcció de Pau de l'Escola de Cultura de Pau.

Valencia, Hernando. Doctor en Dret per la Universitat de Yale. Ex procurador de Drets Humans a Colòmbia. Ex Secretari Executiu Adjunt de la Comissió Interamericana de Drets Humans. Professor de Drets Humans a la Universitat de Syracuse a Madrid. Membre de l'Associació Espanyola de Dret Internacional dels Drets Humans.

Villellas, Ana. Màster en Política Internacional i Europea. Llicenciada en Ciències de la Comunicació. Investigadora del Programa de Conflictes i Construcció de Pau de l'Escola de Cultura de Pau.

Villellas, María. Màster en Estudis de Dones, Génere i Ciutadania. Llicenciada en Ciències Polítiques. Investigadora del Programa sobre Conflictes i Construcció de Pau de l'Escola de Cultura de Pau. Especialista en l'anàlisi de la dimensió de gènere en la construcció de la pau.


 
imdiplomatura
Edifici MRA (Mòdul Recerca A), UAB, 08193 Bellaterra, España - Tel. (+34) 93 586 88 48 
    Fax. (+34) 93 581 32 94 - escolapau@uab.cat