Escola de Cultura de Pau
CatalanEspañol (spanish formal Internacional)English (United Kingdom)
FacebookTwitter
Informes i articles
Declaració del director de l'Escola de Cultura de Pau de la Universitat Autònoma de Barcelona, Vicenç Fisas, respecte a la durada de les negociacions amb les FARC.
dimecres, 29 de maig de 2013 12:42
Vicenç Fisas, Director de l'Escola de Cultura de Pau, Universitat Autònoma de Barcelona.

Davant les pressions que han realitzat diversos mitjans polítics perquè les negociacions amb les FARC acabin abans de finalitzar l'any, el director de l'Escola de Cultura de Pau i autor dels "Anuaris de processos de pau "(http://escolapau.uab.cat) vol recordar que els processos de pau dels darrers anys han durat entre 4 i 21 anys, considerant des de l'inici dels contactes exploratoris, sempre secrets, fins a la signatura de l'acord de pau.

Els més breus (entre 4 i 5 anys) han estat els de Sud-àfrica, Indonèsia (Aceh) i Nepal. Entre 6 i 10 anys han necessitat Sierra Leone, Sud del Sudan, El Salvador i Burundi. I més de 10 anys han necessitat Guatemala, Irlanda del Nord, Angola i Libèria.

Davant aquestes xifres, Vicenç Fisas recomana no exigir que les negociacions amb les FARC acabin necessàriament al novembre, donant tot l'any 2014 com a marge raonable per aconseguir la signatura de l'Acord de Pau.
 

Plaça del Coneixement - Edifici MRA (Mòdul Recerca A), UAB, 08193 Bellaterra, España - Tel. (+34) 93 586 88 42 
    Fax. (+34) 93 581 32 94 - escolapau@uab.cat