Escola de Cultura de Pau
CatalanEspañol (spanish formal Internacional)English (United Kingdom)
FacebookTwitter
Projectes


Suport i foment de l’educació per la pau en l’educació no formal

- Jocs de pau. Caixa d’eines per educar per una cultura de pau:

Des dels seus inicis el programa d’educació realitza activitats de formació i assessorament a moviments i educadors de lleure. El 2006, amb el suport de l’Oficina per a la Pau i els Drets Humans (OPDH), l’ECP inicia un projecte per a fomentar l’educació per a la pau entre els moviments de lleure de forma sistematitzada i elaborar materials pedagògics adreçats a l’educació no formal. Aquest projecte permet quatre coses:

Jocs de Pau
  • Elaborar una proposta pedagògica, contrastar-la amb moviments i educadors/es a través de diverses formacions, revisar-la i editar-la en format llibre.
  • Crear més de 60 noves activitats didàctiques, moltes d’elles amb un enfocament metodològic socioafectiu.
  • Mantenir un assessorament continuat per part de l’ECP als moviments de lleure participants durant els tres anys de projecte (Acció Escolta, Escoltes Catalans, Esplac, MCEC i MEGSJ).
  • Fer formació a més de 250 educadors i educadores.


Així, els resultats més destacats del projecte són:
- L’edició del llibre Jocs de Pau. Caixa d’eines per educar per una cultura de pau (BARBEITO, C. CAIRETA, M. (2008), Col. Edupaz, Ed. La Catarata. Ressenya de CUADERNOS DE PEDAGOGÍA. Nº 401
- Capítol 3 “Educar per la pau en un centre de lleure”.

- Educar per la pau i la noviolència al Districte de Sant Martí:

Aquest és un projecte de formació de monitors/es i equips educatius dels casals de barri i centres de lleure del Districte.

L’objectiu és donar-los instruments per realitzar un projecte d’educació per la pau amb els seus grups d’infants i joves. La proposta és la realització de projectes que permeti vincular-los al barri tot aportant els seus resultats a la celebració del DENIP, Dia Escolar de la Noviolència i la Pau, el 30 de gener. Aquesta efemèride és celebrada cada any per veïnat i persones del moviment per la pau a la Plaça Gandhi, ubicada al mateix districte.

 

Plaça del Coneixement - Edifici MRA (Mòdul Recerca A), UAB, 08193 Bellaterra, España - Tel. (+34) 93 586 88 42 
    Fax. (+34) 93 581 32 94 - escolapau@uab.cat