Escola de Cultura de Pau
CatalanEspañol (spanish formal Internacional)English (United Kingdom)
FacebookTwitter


Les activitats del programa de Drets Humans de l'Escola de Cultura de Pau han finalitzat en 2012. Si desitja contactar amb qui va ser la responsable del programa: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la
El Programa de Drets Humans fa un seguiment de la conjuntura internacional en matèria de drets humans (DDHH), dret internacional humanitari (DIH) i justícia transicional (JT), i en particular d'alguns dels debats que marquen actualment l'agenda mundial. Aquesta recerca es tradueix en butlletins específics, en publicacions i en la participació en activitats de docència i divulgacióserie

Àrees d'Anàlisi

1) Justícia transicional. Seguiment i anàlisi dels processos de justícia transicional al món. La justícia transicional pretén donar respostes, en un delicat equilibri, al compromís per la pau i a les necessitats de justícia per als abusos als drets humans comesos durant un conflicte o un règim no democràtic. En aquest àmbit, el Programa de Drets Humans desenvolupa les següents activitats:

- Seguiment dels tribunals penals internacionals, internacionalitzats i ad hoc.

- Seguiment de les Comissions de la Veritat i d’altres mecanismes de reconciliació.

- Seguiment dels processos judicials a la justícia ordinària.

- Seguiment de les polítiques i pràctiques relatives a les reparacions

2) Drets humans. L’equip del Programa fa un seguiment diari exhaustiu de la situació dels drets humans a escala internacional i en especial dels principals debats i temes que marquen l’agenda internacional com ara, els impactes de la lluita antiterrorista en les llibertats individuals, les conseqüències dels conflictes armats en la població civil i les principals tendències en les violacions dels drets humans en els diferents continents. Aquest seguiment es realitza en part a través de la participació en les publicacions de l’Escola com ara el Semáforo del PCCP.El Programa també elabora un Índex de Drets Humans.

•  Empresa i Drets Humans. Des del Programa de Drets Humans es porta a terme un seguiment d'aquesta qüestió, a escala internacional, amb especial èmfasi en el sector d’empreses extractores.


Treballs de recerca:

NOUR - Drets Humans en Construcció. Autora Douâa El amrani Memdouhv


 

Plaça del Coneixement - Edifici MRA (Mòdul Recerca A), UAB, 08193 Bellaterra, España - Tel. (+34) 93 586 88 42 
    Fax. (+34) 93 581 32 94 - escolapau@uab.cat