Escola de Cultura de Pau
CatalanEspañol (spanish formal Internacional)English (United Kingdom)
FacebookTwitter
immusica

Les activitats del programa d’Art i Pau de l’Escola de Cultura de Pau han finalitzat el mes de juny del 2011. Es manté aquest apartat com a banc de recursos relacionat amb la temàtica. Si voleu contactar amb qui va ser la responsable del programa: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la


El programa d’Arts i Pau de l’Escola de Cultura de Pau es centra en la investigació de diferents iniciatives artístiques que s’han portat o es porten a terme actualment, i en les que s’utilitza el llenguatge artístic per a la construcció de la pau. És a partir d’aquest que l’art es configura com a mitjà d’expressió i de comunicació de la realitat que ens envolta, sent també un poderós mitjà de sensibilització i reflexió que ens permet qüestionar les nostres actituds i els nostres comportaments, a la vegada que promou a la participació i construcció de la pau generant valors de solidaritat, de diàleg entre generacions i cultures.

El programa d’Arts i Pau persegueix l’objectiu general de promoure i facilitar el coneixement i la visibilització de diferents iniciatives que evidencien la relació existent entre l'art i la pau a diferents llocs del món. I a més a més persegueix els objectius específics de:

- Impulsar la investigació en el camp de les relacions entre les arts i la pau a diferents llocs del món, amb èmfasi especial en aquells afectats per conflictes, on l’art hagi jugat un paper fonamental en la prevenció, en l'atenció en crisi o en el procés de rehabilitació, reconstrucció, transformació social i construcció d'una cultura de pau.

- Facilitar l'intercanvi, la circulació i la difusió d'informació d'aquestes relacions com una eina de coneixement, reflexió, anàlisi i posada en comú del paper de l'art en els processos de conflicte i la pau.

- Promoure el coneixement de la relació existent entre les pràctiques artístiques i els processos de construcció de pau, a través d'activitats formatives o acadèmiques de caràcter formal i/o no formal.

- Generar vincles de col•laboració i participació amb persones, comunitats o entitats governamentals o no governamentals, nacionals o internacionals, per al desenvolupament dels diversos projectes del Programa d'Art i Pau de l'Escola de Cultura de Pau.


 

Plaça del Coneixement - Edifici MRA (Mòdul Recerca A), UAB, 08193 Bellaterra, España - Tel. (+34) 93 586 88 42 
    Fax. (+34) 93 581 32 94 - escolapau@uab.cat