Escola de Cultura de Pau
CatalanEspañol (spanish formal Internacional)English (United Kingdom)
FacebookTwitter


lirse
Empreses i crisis humanitàries: dilemes i reptes


Aquest informe está dirigit al sector empresarial que desitja comprometre's de manera responsable amb l'acció humanitària. Evidencia la necessitat de que, tant les empreses com el sector humanitari, trobin un llenguatge comú que els permeti definir els moments i els espais més adeqüats per a establir una relació així com per a aclarir els seus límits.

versión castellà pdf

lirse
La RSE en contexts de conflicte i postconflicte: de la gestió del risc a la creació de valor


Avui en dia són moltes les empreses que han incorporat polítiques de drets humans a les seves estratègies de RSE. Tanmateix, són poques encara les que tenen en compte l'especificitat d'operar en contexts de conflicte o de reconstrucció postbèl•lica.

versió castellà pdf | versió anglès pdf

lidheA Practical Handbook on Business and Human Rights (en anglès)

Aquesta guia és una eina àgil i didàctica per a que les empreses activin el seu perfil en matèria de drets humans i contribueixin de manera positiva a la seva promoció i protecció en la seva àrea d’influència.

versió pdf

liobjetivosPoden les empreses contribuir als Objectius de Desenvolupament del Mil•leni?

Aquest llibre analitza, en una primera part, la contribución de les empreses als Objectius de Desenvolupament del Mil•leni i recull en una segona part les visions, a vegades contraposades, que d’aquest tema tenen empreses, ONG, sindicats, organitzacions empresarials i internacionals i experts.

(versió català)Els Drets Humans a l'empresa:
Guia Pràctica

Aquest folletó es proposa mostrar l'enorme potencial del sector privat per a la promoció dels drets humans. Pretén doncs ser una eina per a que les empreses activin el seu perfil en drets humans i contribueixin de manera positiva a la seva promoció i protecció en la seva àrea d'influència.


L'Escola de Cultura de Pau (UAB) i ESADE presenten
Guia pràctica de drets humans per a empreses

Les empreses —fins a ara sobretot les grans, però cada vegada més també les pimes— s'enfronten avui al gran repte de gestionar el seu impacte en l'àmbit dels drets humans com a part de la seva política de responsabilitat social (RSE). No obstant això, per al sector privat aquesta és una qüestió relativament nova, sobre la qual es manca sovint d'unes mínimes orientacions o de la informació i els recursos adequats per a abordar-la amb seguretat i eficàcia. Aquesta guia es proposa omplir aquest buit i, alhora, mostrar l'enorme potencial del sector privat per a la promoció dels drets humans de forma sintètica i didàctica facilitant informació de manera pertinaç i convidant igualment a la reflexió sobre qüestions actuals de drets humans.

En aquest sentit, la guia està dissenyada com una eina àgil perquè les empreses, que ja s'han iniciat en la gestió de polítiques de drets humans o que pretenguin incorporar-la a mig termini, activin el seu perfil en matèria de drets humans i contribueixin de manera positiva a la seva promoció i protecció en la seva àrea d'influència, preveient, dissenyant, implementant i avaluant operacions, processos i relacions en clau de drets humans.

Guia pràctica de drets humans per a empreses (en castellà) –versió íntegra en flash-

Introducció

1era part
1. Drets humans i empresa: del perquè al com
2. Què són els drets humans?
3. Els drets humans a l’empresa
4. Stakeholders: diàleg i partenarat en l’àmbit dels drets humans

2ona part
5. Treball infantil
6. Cap a una feina de qualitat
7. El valor de la diversitat
8. De la mà dels Objectius de Desenvolupament del Mill•lenni (ODM)

Annex
Publicacions


Corporate Social Responsibility
The Corporate Governance of
the 21st Century

----------------------------------------------
Chapter 10
Corporate social responsability and Human Rights
Josep M. Lozano - María Prandi
(anglès)
 

Plaça del Coneixement - Edifici MRA (Mòdul Recerca A), UAB, 08193 Bellaterra, España - Tel. (+34) 93 586 88 42 
    Fax. (+34) 93 581 32 94 - escolapau@uab.cat