Català | Castellano
BUTLLETÍ DE L'ECP, Núm. 20, Agost/Setembre 2012
Diplomatura de Posgrado en Cultura de Paz - edició 2012/2013
L'objectiu d'aquest postgrau és formar professionals en l'àmbit de la cultura i la construcció de la pau. Durant el procés formatiu es proporcionen els coneixements necessaris per comprendre el concepte d'educació i cultura de pau, així com la transformació de conflictes a nivell micro (relacions interpersonals) i s'adquireixen capacitats per a l'anàlisi dels conflictes a nivell macro (conflictes armats) i els processos de negociació.

Més informació: http://escolapau.uab.cat/
Publicacions i recursos
Rols d'un procés de pau
Semana (Còlombia)
5 de setembre
Per Vicenç Fisas
El 'mediador' és en realitat una figura central del procés, que coneixem com a 'facilitador', però que no pot actuar en solitari sinó que necessita el concurs d'altres persones que realitzaran tasques igualment importants en un procés de pau.

Més informació: http://escolapau.uab.cat
Perdre la por al final d'ETA
30 de juliol
Per Vicenç Fisas

L'autor reflexiona sobre el procés de pau en el País Basc que, assenyala, té la peculiaritat gens habitual, d'haver estat un procés sense negociació, almenys en l'etapa final. Al no existir negociació, no hi ha hagut un preu polític, però tampoc s'han pogut resoldre algunes qüestions formals pròpies de qualsevol procés de pau.

Més informació: http://escolapau.uab.cat
Regular el comerç d'armes
"El País"
4 de juliol
Per Vicenç Fisas

Al llarg de tot el mes de juliol, a la seu de l'ONU, es va discutir la creació d'un Tractat sobre el Comerç d'Armes, una iniciativa que va sorgir fa anys de la societat civil internacional i que per primer cop intenta regular una activitat sempre polèmica en la qual molts estats es comporten de manera irresponsable. L'autor reflexiona sobre el que pot suposar la creació del Tractat.

Més informació: http://escolapau.uab.cat
Agenda
Curs "transformació de conflictes en l'espai públic"
Centre Cívic Parc Sandaru, en Barcelona
Del 18 de setembre al 9 d'octubre - Dimarts de 10:00 a 14:00
Per Míriam Acebillo

Curs de formació adreçat a treballadors municipals de Barcelona vinculats al treball en situacions de conflicte en espais públics (mediadors, educadors, tècnics municipals, etc.).
Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona.
Curs d'educació en i per al conflicte
Aula Sant Feliu, Centre d'innovació i formació ocupacional de Sant Feliu de Llobregat
18 setembre al 16 d'octubre, dimarts de 10:30 a 14:30
Per Cécile Barbeito

Curs dirigit a un grup de joves en formació com a agents civils i mediambientals.
El paper de les indústries extractives en el conflicte de la República Democràtica del Congo.
Sala de actos de la Confederació Catalana d'ONGs per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament - C. Tàpies 1-3, 08001 Barcelona.
19 de setembre a les 18:00
Per Josep Maria Royo Aspa

Reflexió al voltant de la situació sociopolítica a la República Democràtica del Congo, de l'explotació dels recursos naturals al país i de la vinculació d'aquest sector amb el conflicte que hi té lloc.

Més informació: http://lorangeriestudio.com
Presentació: Revisiting the Kurdish question: state and trans-state challenges in a region in turmoil.
Oslo
25 de setembre de 9.00 a 11.00
Ana Villellas i Pamela Urrutia

Les investigadores del Programa de Conflictes i Construcció de Pau de l'ECP participen en el seminari "Assessing the future of the state in fragile contexts" organitzat per el Norwegian Peacebuilding Resource Centre (NOREF) en colaboració amb la Conflict Unit of the Clingendael Institute.
Curs "transformació de conflictes en l'espai públic"
Casal de Barri Folch i Torres, en Barcelona
Del 10 al 31 d'octubre - Dimecres de 16:00 a 20:00
Per Cécile Barbeito

Nova edició del curs de formació obert a treballadors municipals vinculats al treball en situacions de conflicte en espais públics (mediadors, educadors, tècnics municipals, etc.).
Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona.
Butlletins anteriors
Com subscriure’s/Donar-se de baixa

ESCOLA DE CULTURA DE PAU, Edifici MRA (Mòdul Recerca A), UAB
08193 Bellaterra, Espanya - Tel. (+34) 93 586 88 46 - Fax. (+34) 93 581 32 94 escolapau@uab.cat - escolapau.uab.cat
Si tens problemes per visualitzar aquest missatge, fes clic aquí o escriu a la barra del teu explorador http://escolapau.uab.cat/newsletter/news20c.html

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, del 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'Escola de Cultura de Pau informa que tant les vostres dades són tractades amb confidencialitat i incorporades a la nostra base de dades general d'administració, a fi i efecte de poder-vos informar de les nostres activitats.

Amb el suport