Català | Castellano
BUTLLETÍ DE L'ECP, Núm. 21, Setembre/Octubre 2012
Agenda
Taller de formació amb treballadors de la salut al Raval sobre transformació de conflictes i estigmatització. [Taller de formación con trabajadores de la salud en el Raval sobre transformación de conflictes y estigmatización]
Casal de Barri Folch i Torres, Barcelona
Del 8 al 22 de novembre - Dijous de 09:00 a 12:00
Per Míriam Acebillo, Cécile Barbeito i Marina Caireta

En el marc del projecte Intervenció Comunitària Intercultural que des de 2010 es desenvolupa al Raval barceloní. Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona.
Gènere i Benestar: Reptes i respostes feministes [Género y Bienestar: Retos y respuestas feministas]
Sala de Juntes del Rectorat de la UAB
8 de novembre de 13:00 a 14:30
Per María Villellas Ariño

Presentació d'una comunicació en el marc de les Segones Jornades d'Investigació de l'Institut Interuniversitari d'Estudis de Dones i Gènere (iiEDG) de la UAB.
Les dones i les revolucions àrabs [Las mujeres y las revoluciones árabes]
24 de novembre
Per Pamela Urrutia

Sessió en el marc del X Curs de Cooperació i Solidaritat Internacional que organitza Rubí Solidari (23-26 novembre)

Més informació: http://www.rubisolidari.org/
Capacitació per la pau i la transformació de conflictes: Jornada d'avaluació i d'intercanvi d'experiències [Capacitación por la paz y la transformación de conflictos: Jornada de evaluación y de intercambio de esperiencias]
Centre Cívic Parc Sandaru, Barcelona
11 de desembre de 10 a 12:30
Per Míriam Acebillo, Marina Caireta i Cecile Barbeito

Després dels quatre cursos a educadores, educadors i tècnics locals que treballen a Barcelona, durant la jornada es preveu presentar diferents impactes del curs a la pràctica professional dels participants i reflexionar sobre formes per aprofundir en la incorporació de perspectives conflictuals al treball social i comunitari.

Activitat realitzada amb el finançament de l'Ajuntament de Barcelona. Amb el suport de PROGESS i TASCA.
Publicacions periòdiques:
Semàfor
Del Semàfor número 268 alertem sobre l'escalada de la violència al Líban i Myanmar, el deteriorament de les relacions entre Síria i Turquia i la persistència de la violència a Líbia, i destaquem els avenços entre el Govern indi i la insurgència naga, el cessament d'hostilitats a la regió sudanesa de Darfur i l'històric acord entre el Govern filipí i el MILF després de dècades de conflicte.

Llegir: http://escolapau.uab.cat
Barómetre nº 30
juliol – setembre 2012
Informe trimestral que analitza els conflictes armats, les tensions polítiques, els processos de pau, les crisis humanitàries i la dimensió de gènere.

Llegir: http://escolapau.uab.cat
Publicacions i recursos
RD Congo: finestres d'esperança contra l'expoliació dels recursos naturals? [RD Congo: ¿ventanas de esperanza contra la expoliación de los recursos naturales?]
Per la Pau / Peace in Progress | Número 14 - Setembre 2012. Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)
Per Josep Maria Royo Aspa

El control i l'espoliació dels recursos naturals ha contribuït a la perpetuació de la guerra a la RDC, tot i que en els darrers anys han sorgit iniciatives que pretenen canviar aquesta situació.

Descàrrega: escolapau.uab.cat
Recomendaciones para la futura negociación con las FARC [Recomanacions per a la futura negociació amb les FARC]
14 de setembre
Per Vicenç Fisas

L'autor considera que és natural que l'opinió pública vulgui estar informada, però creu que aquesta ha de comprendre que les parts s'han de donar un marge de maniobra per a solucionar els seus desacords. A més, afegeix, un alto al foc amb les FARC també deuria aplicar-se al ELN.

Descàrrega: escolapau.uab.cat
'Antes de Cuba, Chávez se reunió 8 horas con Timochenko' [Abans de Cuba, Chávez es va reunir amb Timochensko durant 8 hores]
El tiempo.com (Colòmbia)
1 de octubre
Entrevista a Vicenç Fisas, director de l'ECP.

Descàrrega: escolapau.uab.cat
Reptes estatals i regionals de la qüestió kurda
NOREF
5 d'octubre de 2012
Per Pamela Urrutia i Ana Villellas

Les investigadores analitzen la situació actual de la qüestió kurda, incloent els reptes estatals i transfronterers, en un context regional en procés de canvi. L'informe forma part d'una sèrie de publicacions sobre el futur de l'Estat coordinada i co-publicada pel Norwegian Peacebuilding Resource Centre (NOREF) i la Conflict Research Unit del Netherlands Institute of International Relations Clingendael.

Més informació: http://www.peacebuilding.no/
Analistas afirman que los retrasos en las conversaciones FARC-Colombia no son un obstáculo para la paz. [Analistes afirmen que els retards en les converses FARC-Colòmbia no són un obstacle per a la pau].
latercera.com (Colòmbia)
17 d'octubre
Per Vicenç Fisas

Noruega segueix pendent de l'arribada de les delegacions del govern colombià i de la guerrilla de les FARC, desprès del retard que va impossibilitar l'inici de la trobada. No obstant, aquests retards no preocupen els experts internacionals, que reiteren que es donen de manera habitual en qualsevol procés de pau.

Descàrrega: escolapau.uab.cat
Estratègies per a manifestacions sense violència
Per Cecile Barbeito
10 d'octubre
Recopilació d'iniciatives per prevenir comportaments violents en manifestacions massives.

Descàrrega: escolapau.uab.cat
El conflicte armat a Síria
30 d'octubre
Per Pamela Urrutia Arestizábal

Anàlisi de la situació a Síria en conjunt amb un representant d'Amnistia Internacional al programa Gamma Extra de RTV Vilafranca

Més informació: http://www.rtvvilafranca.cat
I a més...
Sensibilidad al Conflicto en Proyectos de Cooperación [Sensibilitat al Conflicte en Projectes de Cooperació]
Cervantes, Manila, Filipinas
28 de setembre de 0830 a 1330
Per Gema Redondo

En el marc del projecte bilateral de recolzament a l'Oficina de la Consellera Presidencial pel Procés de Pau, "Mainstreaming Peace and Development in Local Governance in the Philippines", l'Oficina Tècnica de Cooperació Espanyola a Filipines, ha organitzat aquest taller dirigit a tots els cooperants espanyols a Filipines.
Esmorçar de treball amb Andrew Wilder, Director de Programes per a l'Afganistan i Pakistan del United States Institute for Peace (USIP)

Consulat dels Estats Units, Barcelona
15 d'octubre
María Villellas Ariño
Butlletins anteriors
Com subscriure’s/Donar-se de baixa

ESCOLA DE CULTURA DE PAU, Edifici MRA (Mòdul Recerca A), UAB
08193 Bellaterra, Espanya - Tel. (+34) 93 586 88 46 - Fax. (+34) 93 581 32 94 escolapau@uab.cat - escolapau.uab.cat
Si tens problemes per visualitzar aquest missatge, fes clic aquí o escriu a la barra del teu explorador http://escolapau.uab.cat/newsletter/news20c.html

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, del 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'Escola de Cultura de Pau informa que tant les vostres dades són tractades amb confidencialitat i incorporades a la nostra base de dades general d'administració, a fi i efecte de poder-vos informar de les nostres activitats.

Amb el suport