Català | Castellano
BUTLLETÍ DE L'ECP, Núm. 23, Gener/Febrer 2012
Observatori de llibres de text.
L'informe Observatori de llibres de text: Anàlisi dels llibres de text de ciències socials des d'una perspectiva de pau ha estat impulsat per l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP), i elaborat conjuntament pell Programa d'Educació per la Pau de l'Escola de Cultura de Pau de la UAB, en Joan Camós, Albert Marzà i sota la direcció de Jaume Botey, amb l'objectiu general de facilitar la incorporació en els llibres de text dels criteris de l'educació per la pau.

Veure: http://www20.gencat.cat
L'ECP i OPAPP-Pamana presenten un sistema de monitorització a grups de la societat civil.
L'objectiu del seminari ha estat implicar les ONG en el sistema de monitorització. Aquesta és la resposta de Pamana a les prioritats del Govern de Filipines en matèria de transparència / anticorrupció, rendició de comptes i governança participativa. La iniciativa permetrà també a les ONG comptar amb un espai en el procés de pau al treballar en la aplicació d'un projecte transparent en les zones afectades pel conflicte.

Veure: http://www.pia.gov.ph
Agenda
Génere, educació i cultura de pau
Del 1 al 16 de març de 14:00 a 16:00
Facultat de Ciències de l'Educació de la UAB
Per Carles Vidal

L'objectiu d'aquest curs és adquirir recursos per facilitar la promoció d'un sistema de valors que vagi més enllà de la categorització del gènere i una nova cultura del conflicte que permeti abordar-lo de forma constructiva, creativa i noviolenta.

Llegir: http://escolapau.uab.cat
V Jornades de Creativitat i Conflicte
10 i 11 d'abril de 10:00 a 20:00
Data i Aula a confirmar
UAB
Activitat de difusió i intercanvi sobre els vincles entre la transformació de conflictes, la cultura de pau, i la creativitat i l'art.

Llegir: http://escolapau.uab.cat
Taller sobre creativitat i conflicte
Divendres 12 i 19 d'abril de 15:00 a 20:00
Dissabtes 13 i 20 d'abril de 09:00 a 15:00
Facultat de Ciències de l'Educació de la UAB
Per Carles Vidal

Activitat de difusió i intercanvi sobre els vincles entre la transformació de conflictes, la cultura de pau, i la creativitat i l'art.

Llegir: http://escolapau.uab.cat
L'ECP als mitjans
Campanya NO amb el meu Mòbil.
Barcelona
Xarxa d'Entitats per RD Congo

El NO de CiU i PP impedeix l'aprovació d'una declaració institucional de l'Ajuntament de Barcelona que demanava més responsabilitat i transparència en l'explotació de recursos naturals a les empreses que han participat al Congrés Mundial de Mòbils (MWC)

Veure: http://entitatscongo.blogspot.com.es
Congrés Mundial de Mòbils (MWC): demanem responsabilitat i transparència en l'explotació de recursos naturals a les empreses de telefonia mòbil.
25 de febrer
Xarxa d'Entitats per RD Congo

La Xarxa d'Entitats per la RDC, de la que forma part l'Escola de Cultura de Pau, ha estat organitzant diferents accions de sensibilització i incidència en relació al Congrés Mundial dels Mòbils (MWC), celebrat entre el 25 i el 28 de febrer. El dia de l'inici del MWC va presentar la següent nota de premsa, i va dur a terme entrevistes i connexions amb diferents mitjans de comunicació. Nota de premsa:

Veure: http://entitatscongo.blogspot.com.es
Publicacions i recursos
República Democràtica del Congo, un estat de la qüestió
ICIP Reports 07/2013
26 de febrer
Per Josep Maria Royo

El número 07/2013 de la col•lecció d'Informes de l'ICIP pretén analitzar alguns dels principals problemes que contribueixen a la persistència de la violència al país. Escrit per Josep Maria Royo.

Descarregar: http://www20.gencat.cat
Els minerals tacats de sang, claus per la indústria mòbil
20 de febrer
Setmanari Directa
Per Josep Maria Royo

Descarregar: http://escolapau.uab.cat
La pau comença al bressol
Diari ARA
11 de gener
Per Marina Caireta

Descarregar: http://criatures.ara.cat
Publicacions periòdiques:
Observatori de Conflictes i Construcció de Pau [en castellà i anglès]
L'observatori intenta ser una eina que contribueixi a la comprensió i comparació de les formes de violència contemporànies, així com a donar visibilitat a les nombroses converses i iniciatives de pau –incloses aquelles impulsades per dones– que tenen lloc en molts països del món.

Llegir: http://escolapau.uab.cat
Observatorio de Justicia Transicional [en castellà i anglès]
L'observatori fa un seguiment als processos de justícia transicional en societats que tenen un passat d'abusos en matèria de drets humans o que enfronten, o han enfrontat, conflictes armats, així com també als Estats on els abusos estan relacionats amb els seus règims polítics.

Llegir: http://escolapau.uab.cat

Com subscriure’s/Donar-se de baixa

ESCOLA DE CULTURA DE PAU, Edifici MRA (Mòdul Recerca A), UAB
08193 Bellaterra, Espanya - Tel. (+34) 93 586 88 46 - Fax. (+34) 93 581 32 94 escolapau@uab.cat - escolapau.uab.cat
Si tens problemes per visualitzar aquest missatge, fes clic aquí o escriu a la barra del teu explorador http://escolapau.uab.cat/newsletter/news23c.html

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, del 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'Escola de Cultura de Pau informa que tant les vostres dades són tractades amb confidencialitat i incorporades a la nostra base de dades general d'administració, a fi i efecte de poder-vos informar de les nostres activitats.