Català | Castellano
BUTLLETÍ DE L'ECP, Núm. 24, Març/Abril 2013
POSTGRAU
Diplomatura de postgrau en cultura de pau. Curs 2013-2014
La Escola de Cultura de Pau ofereix un programa d'estudis de postgrau centrat en la educació i la investigació per a la pau, la construcció de pau, i l'anàlisi de conflictes armats i altres formes de violència.

Veure: http://escolapau.uab.es
Anuario 2013 de Procesos de Paz [Anuari 2013 de Processos de Pau]
En aquesta vuitena edició de l'Anuari de Processos de Pau, elaborat per Vicenç Fisas, director de l'ECP, s'analitzen els conflictes en els quals es duen a terme negociacions per arribar a un acord de pau, amb independència que aquestes negociacions estiguin formalitzades, es trobin en fase exploratòria, transcorrin satisfactòriament o, al contrari, es trobin estancades o en plena crisi.[en castellà]

Veure: http://escolapau.uab.es
Agenda
European seminar on Peace and Conflict Management Education: dealing with conflict in the classroom, from practice to policy [Seminari europeu sobre Educació per la pau I el conflicte : treballant amb el conflicte a l'aula, de la pràctica a la política]
El 13 i 14 de maig
Al Parlament Flamenc, Brussel•les.
Per Marina Caireta

Conferència en el marc del seminari de tancament de les activitats derivades del Primer Premi Evens d'Educació per la Pau, guanyat per l'ECP el setembre de 2011. En aquest seminari es debatrà amb diferents actors (formadors, mestres, polítics i tècnics) sobre pràctiques i polítiques educatives referents a la gestió de conflictes en espais educatius.[en anglès]

Impulsat per Evens Fundation
Curs "La mediació no ho és tot: gestió dels conflictes comunitaris des d'una mirada més amplia.
Del 21 de maig a l'11 de juny
Centre Cívic Drassanes
Per Marina Caireta

Curs adreçat a professionals que treballen en l'atenció a la comunitat i la gestió de conflictes comunitaris.
Amb la col•laboració de Progess SL.
Taller sobre comunicació noviolenta
Del 3 al 11 de maig
UAB
Per Helen Adamson i Amalasiri Murcia

Taller organitzat per l'ECP i adreçat a conèixer les tècniques per comunicar-se de forma respectuosa i sense violència desenvolupades per Marshall B.Rosenberg.

Més informació: http://escolapau.uab.es
L'ECP als mitjans
Yemen: ¿una oportunidad para el diálogo?[Iemen: una oportunitat per al diàleg?]
Per Pamela Urrutia Arestizábal
Periodismo Humano

Enmig de l'escenari regional de revoltes, el Iemen és l'únic cas en què la signatura d'un acord va forçar la sortida del president, Ali Abdullah Saleh, després de 33 anys com a cap de govern. El país va iniciar llavors un accidentat procés de transició que ara enfronta un nou repte: un diàleg nacional que ha d'abordar temes clau per al futur del país, en un context de divisions, inseguretat i severa crisi econòmica i humanitària.

Descàrrega: http://escolapau.uab.cat
Publicacions i recursos
New Peace Talks in Turkey: Opportunities and Challenges in Conflict Resolution.[Converses de pau a Turquia: oportunitats i reptes]
Insight Turkey, Volum 15, No. 2
Abril de 2013
Per Ana Villellas

L'article, publicat a la revista turca Insight Turkey, analitza la finestra d'oportunitat i reptes per a la pau davant el nou escenari obert a Turquia en relació a la qüestió kurda, amb el reinici del diàleg entre el Govern i el PKK.[en anglès]

Més informació: http://escolapau.uab.cat
VIII Setmana de la Cooperació a la UAB, pau i violències al món actual
Entre el 13 i 17 d'abril
Amb la participació de diversos investigadors de l'ECP
A la UAB

L'objectiu d'aquestes jornades ha estat analitzar diferents conflictes armats i violències recents i reflexionar entorn el paper de la societat civil en la construcció de pau. L'ECP ha participat en diverses activitats, entre elles un cinefòrum sobre el documental "Blood in the Mobile", i un taller sobre el documental "Janadesh, people's verdict".

Descarrega Blood in the mobile: https://www.youtube.com
Descarrega: Janadesh, people's veredict: http://www.quepo.org
Publicacions periòdiques:
Observatori de Conflictes i Construcció de Pau [en castellà i anglès]
L'observatori intenta ser una eina que contribueixi a la comprensió i comparació de les formes de violència contemporànies, així com a donar visibilitat a les nombroses converses i iniciatives de pau –incloses aquelles impulsades per dones– que tenen lloc en molts països del món.

Llegir: http://escolapau.uab.cat
Observatorio de Justicia Transicional [en castellà i anglès]
L'observatori fa un seguiment als processos de justícia transicional en societats que tenen un passat d'abusos en matèria de drets humans o que enfronten, o han enfrontat, conflictes armats, així com també als Estats on els abusos estan relacionats amb els seus règims polítics.

Llegir: http://escolapau.uab.cat
I a més...
Josep Maria Royo i Pamela Urrutia, investigadors de l'ECP, han col•laborat una vegada més amb el Servei Civil Internacional de Catalunya, impartint algunes sessions al curs "Introducció a la conflictivitat del S.XXI. Eines per a l'anàlisi de conflictes"., els passats 29 i 30 d'abril a Barcelona.
Pamela Urrutia ha col•laborat amb Amnistia Catalunya Anoia fent la xerrada "El paper de les dones a les revoltes al nord d'África i l'Orient Mitjà", el 19 d'abril a Igualada.

Com subscriure’s/Donar-se de baixa

ESCOLA DE CULTURA DE PAU, Edifici MRA (Mòdul Recerca A), UAB
08193 Bellaterra, Espanya - Tel. (+34) 93 586 88 46 - Fax. (+34) 93 581 32 94 escolapau@uab.cat - escolapau.uab.cat
Si tens problemes per visualitzar aquest missatge, fes clic aquí o escriu a la barra del teu explorador http://escolapau.uab.cat

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, del 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'Escola de Cultura de Pau informa que tant les vostres dades són tractades amb confidencialitat i incorporades a la nostra base de dades general d'administració, a fi i efecte de poder-vos informar de les nostres activitats.