Català | Castellano
BUTLLETÍ DE L'ECP, Núm. 31, Juliol-Agost 2014
El curs comença el 23 d’octubre de 2014 fins el 2 de juny de 2015.Dimarts i dijous de 16.00h a 20.00h.
A la UAB.

Continuen obertes les preinscripcions per a participar a la Diplomatura de Cultura de Pau. Aquest curs permet endinsar-se en tres dimensions de la Cultura de Pau: a) els fonaments de l’educació i la recerca de la pau (mòdul 1), on es practiquen les principals habilitats necessàries per a transformar conflictes i s’analitzen els fonaments de la investigació per la pau. b) L'anàlisi dels conflictes armats i altres violències (mòdul 2), que analitza diferents facetes de la violència estructural i cultural, i de la violència directa armada. c) I la construcció de pau, que aborda diferents formes de transformar un context violent.

Per primera vegada, per al curs 2014-2015, s'ofereixen places de pràctiques optatives a diferents organitzacions que treballen per la pau. La Diplomatura també comptarà amb la participació de 4 persones becades implicades en iniciatives de construcció de pau en els seus països (Colombia, México y Palestina), gràcies al suport de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.

Agenda
En aquest curs, l'ECP proposa un itinerari de 6 crèdits de lliure elecció sobre cultura de pau per a l'alumnat de la UAB.
Aquest està constituït per tres cursos: Cultura de pau i gestió de conflictes, Educació per la pau i Educació, conflicte i creativitat Els cursos són oberts a totes les persones interessades.
Del 3 de novembre al 3 de desembre de 2014.
Organitza l’Escola de Cultura de Pau i l’Institut de Drets Humans de Catalunya.

El curs proporcionarà les eines per comprendre el fenomen de la violència sexual en el marc dels conflictes armats contemporanis, des d'una perspectiva de gènere, així com els principals instruments internacionals per a la seva protecció i la seva denúncia. L'objectiu d’aquest curs és apoderar a les persones participants en la defensa dels drets de les dones, a través de la formació i de l'acció.
L'educació per la pau i la convivència als centres educatius. Educar per la noviolència
Per Cécile Barbeito i Marina Caireta
Novembre 2014

Projecte de formació en educació per la pau i la convivència, adreçat a Instituts d'Educació Secundària de la ciutat de Figueres. El projecte consta de dues activitats, una formació adreçada a professorat i quatre tallers per l'alumnat de batxillerat.
Amb la col•laboració del GEES-Grup d'Empordanesos i Empordaneses per la Solidaritat i Ajuntament de Figueres.
8 de novembre, de 10 a 12h
Per Josep Maria Royo Aspa

L’investigador de l’ECP imparteix una sessió sobre el paper dels recursos naturals en el continent africà en el curs organitzat per l'organització basca ALBOAN entre el 18 d'octubre i el 20 de desembre a Bilbao.
Xerrada "Educació per la Pau i els Drets Humans a l'aula"
28 d'octubre, de 17.00h a 19.00h
Per Cécile Barbeito
UNRWA València

En el marc d'un curs del 27 al 30 d'octubre sobre com tractar el conflicte Palestí a l'aula, la presentació oferirà recursos sobre com incorporar l'educació per la pau i l'educació pels drets humans a l'aula.
14 i 15 d’octubre, de 16.00 a 20.30h
Per Josep Maria Royo Aspa
Auditori CERC (Centre d'Estudis i Recursos Culturals), Barcelona

L’investigador de l’ECP durà a terme la moderació del seminari en el que realitzarà un estat de la qüestió de la situació de la regió dels Grans Llacs des dels anys noranta fins a l’actualitat posant especial èmfasi en el paper que juguen els recursos naturals en la perpetuació dels conflictes que afecten la regió.
3 d’octubre, de 19 a 21h
Per Josep Maria Royo Aspa

Moderació de l’acte inaugural del Barrejant’14 amb la participació dels activistes Meir Margalit i Issa Amro així com també amb la presència dels altres activistes per la pau, participants del projecte Ciutats Constructores de Pau, a Sant Boi de Llobregat.
27 de setembre, de 10.00 a 14.00h
Per Cécile barbeito
C/ de les Tàpies 1-3, Lafede.cat (Organitzacions per a la Justícia Global), Barcelona

Facilitació de taller per recollir propostes de criteris per seleccionar recursos de qualitat en el camp de l'educació pels drets humans i per la ciutadania. Taller obert a educadores i educadors que treballin en aquests àmbits.
L'ECP als mitjans
Publicacions i recursos
Publicacions periòdiques:


Abril - Juny 2014
Informe trimestral que analitza els conflictes armats, les tensions polítiques i els processos de pau.


L'observatori intenta ser una eina que contribueixi a la comprensió i comparació de les formes de violència contemporànies, així com a donar visibilitat a les nombroses converses i iniciatives de pau –incloses aquelles impulsades per dones– que tenen lloc en molts països del món.

L'observatori fa un seguiment als processos de justícia transicional en societats que tenen un passat d'abusos en matèria de drets humans o que enfronten, o han enfrontat, conflictes armats, així com també als Estats on els abusos estan relacionats amb els seus règims polítics.

I a més...
• La investigadora María Villellas ha participat a les Primeres Jornades Internacionals Creativitat i Conflicte: Dones Construint Pau, organitzades per Corporación Otra Escuela, CREART i Fokus. Ha inaugurat les Jornades amb la presentació d’Alerta 2014: informe sobre conflictes, drets humans i construcció i pau amb perspectiva de gènere. A més, ha intervningut al panell “Dones Construint Pau”. Bogotà, Colòmbia, 8, 9 i 10 de setembre de 2014.
http://www.otraescuela.org

• L'Ajuntament de Barcelona crea la xarxa d'escoles i instituts per la Igualtat i la No descriminació, per treballar en la prevenció de la violència masclista. L'ECP va col•laborar en la seva predefinició.

Com subscriure’s/Donar-se de baixa

ESCOLA DE CULTURA DE PAU, Edifici MRA (Mòdul Recerca A), UAB
08193 Bellaterra, Espanya - Tel. (+34) 93 586 88 46 - Fax. (+34) 93 581 32 94 escolapau@uab.cat - escolapau.uab.cat
FacebookTwitter
Si tens problemes per visualitzar aquest missatge, fes clic aquí o escriu a la barra del teu explorador http://escolapau.uab.cat

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, del 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'Escola de Cultura de Pau informa que tant les vostres dades són tractades amb confidencialitat i incorporades a la nostra base de dades general d'administració, a fi i efecte de poder-vos informar de les nostres activitats.