Català | Castellano
BUTLLETÍ DE L'ECP, Núm. 34, Novembre-Desembre 2014
OyR2015
Oportunitats de pau i escenaris de risc per al 2015

L'ECP presenta un nou estudi que identifica i analitza contextos i temes que poden possibilitar la construcció de pau, o bé comportar un increment de la violència i la inestabilitat. Destaquem els escenaris de risc a Líbia, Pakistan i Kenya i les oportunitats de pau a l'Iran i Sudan, entre d’altres. http://escolapau.uab.cat.
Agenda
Laboratori d'aprenentatge: Promovent la transformació de conflictes en educació
13,14 i 15 de gener
Varsòvia, Polònia

En el context del projecte "Bones pràctiques europees d'educació en el conflicte", l'equip d'educació de l'ECP participa en aquest seminari amb l'objectiu de compartir reflexionar i identificar bones pràctiques, així com construir xarxa.
Impulsat per Evens Fundation.
Taller "Els murs"
23 de gener
Sant Feliu de Llobregat
Per Marina Caireta i Olivia Viader

Taller per a alumnat de 6è de primària de l'escola Miquel Martí i Pol, sobre les barreres que les persones i les societats sovint construeixen com a incorrecta solució als conflictes. Activitat feta en el context del 25è aniversari de la caiguda del mur de Berlín.
Amb el suport de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.
Taller "Educar per la pau i en el conflicte"
Del 21 de gener al 17 de febrer
Escola d'Oficis Sant Feliu de Llobregat

Taller realitzat per dotar d’eines per a la transformació de conflictes i el foment de la cultura de pau a l'alumnat, en el marc d'un curs de formació ocupacional d'animació sociocultural. Amb el suport de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.
Taller "Transformació de conflictes a l'espai públic"
10 i 17 de febrer
Santa Perpètua de Mogoda

Taller que s’emmarca en el procés de capacitació de 8 joves desocupats de Santa Perpètua de la Mogoda sobre dinamització i intervenció en el medi, amb l’objectiu de què intervinguin a les polítiques socioeducatives del municipi.
En col•laboració amb Progess SL i amb el suport de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda.
Dia Escolar de la Noviolència i la pau
30 de gener

L'ECP participa en les activitats organitzades des de Lafede.cat i l'Ajuntament de Barcelona al barri del Poblenou. Aquestes consisteixen en un acte unitari als Jardins de Gandhi, a més d'assessoria als equips de mestres i 14 tallers a les respectives escoles durant tota la setmana.
A partir del 4 de febrer i durant 8 setmanes
Per Marina Caireta

El curs, de 20h, vol aportar coneixements, experiències i recursos didàctics a aquell professorat que tingui interès en promoure l'educació per a la pau i la convivència dins de la seva aula i centre.
Organitzat conjuntament amb l'ICE de la UAB.
Intensiu durant cap de setmana. Divendres 20 i 27 de febrer, de 16:00 a 21:00 i dissabtes 21 i 28 de febrer, de 9:00 a 14:00 i de 15:30 a 20:30.
A la UAB
Per Marina Caireta

L’objectiu del curs és desenvolupar els coneixements, valors i aptituds de l'educació per a la pau des d'un enfocament socioafectiu. S'incidirà especialment en el repte d'educar en i per al conflicte.
Dilluns i dimecres de 13:30 a 15: 00h, de 2 de març al 20 de maig.
A la UAB
Per tot l'equip de l'ECP

Activitat per adquirir nocions bàsiques sobre cultura de pau, gestió noviolenta de conflictes, conflictes armats, construcció de pau i acció noviolenta.
Intensiu cap de setmana. Divendres 6 i 20 de març, de 16:00 a 21:00 i dissabtes 7 i 21 de març, de 9:00 a 14:00 i de 15:30 a 20:30.
A la UAB
Per Marina Caireta

Activitat per desenvolupar la creativitat com a recurs fonamental per a la transformació noviolenta dels conflictes i la cultura de pau.
L'ECP als mitjans
Publicacions i recursos
Publicacions periòdiques:
L'observatori intenta ser una eina que contribueixi a la comprensió i comparació de les formes de violència contemporànies, així com a donar visibilitat a les nombroses converses i iniciatives de pau –incloses aquelles impulsades per dones– que tenen lloc en molts països del món.

L'observatori fa un seguiment als processos de justícia transicional en societats que tenen un passat d'abusos en matèria de drets humans o que enfronten, o han enfrontat, conflictes armats, així com també als Estats on els abusos estan relacionats amb els seus règims polítics.

I a més...
• Les investigadores de l'ECP Pamela Urrutia i Ana Villellas van participar en la 11a edició de la conferència anual de l'EU Turkey Civic Commission (EUTCC) celebrada a la seu del Parlament Europeu a Brussel•les el 10 i 11 desembre 2014 sota el títol "Chaos and Crisi in the Middle East: New Regional Order and the Kurds ". A més, les dues investigadores van mantenir reunions amb diversos actors polítics i socials kurds i turcs.

• La investigadora de l'ECP, Pamela Urrutia, va participar en les jornades "Pluralisme Ciutadà: Construcció de la pau des de la pau des de la base de la societat", organitzades per AIPAZ a Bilbao els dies 12 i 13 de desembre. La trobada es va centrar en la situació actual del context basc després del cessament de l'activitat armada d'ETA. En representació de l'ECP, Pamela Urrutia també va participar en la reunió anual de la Junta de AIPAZ.


Com subscriure’s/Donar-se de baixa

ESCOLA DE CULTURA DE PAU, Edifici MRA (Mòdul Recerca A), UAB
08193 Bellaterra, Espanya - Tel. (+34) 93 586 88 46 - Fax. (+34) 93 581 32 94 escolapau@uab.cat - escolapau.uab.cat
FacebookTwitter
Si tens problemes per visualitzar aquest missatge, fes clic aquí o escriu a la barra del teu explorador http://escolapau.uab.cat

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, del 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'Escola de Cultura de Pau informa que tant les vostres dades són tractades amb confidencialitat i incorporades a la nostra base de dades general d'administració, a fi i efecte de poder-vos informar de les nostres activitats.