Català | Castellano
BUTLLETÍ DE L'ECP, Núm. 35, Gener-Febrer 2015
Género y paz
Nou número de Gènere i Pau

En aquest número destaquem la violència contra les dones per Boko Haram a Nigèria, els impactes de gènere del conflicte a Ucraïna, la violència contra persones LGTBI a conflictes armats i la participació d'organitzacions de dones a les negociacions de pau a Colòmbia. http://escolapau.uab.cat.
Agenda
Col·loqui El poder de les dones per aturar les guerres: 100 anys de pacifisme feminista
25 de febrer, 18:30
Espai Francesca Bonnemaison, Carrer Sant Pere Més Baix 7, Barcelona
Modera María Villellas, investigadora de l’ECP
Activitat organitzada per l’ICIP

Coincidint amb el lliurament del Premi ICIP Constructors de Pau 2014 a WILPF (Lliga Internacional de Dones per la Pau i la Llibertat), es va organitzar un col·loqui amb la presidenta d'aquesta organització, Adilia Caravaca, per fer balanç del treball de dones per la pau durant l'últim segle.
Curs Cultura de pau i gestió de conflictes
Del 2 de març al 3 de juny, dilluns i dimecres de 13:30 a 15:00.
A Ciències Polítiques de la UAB
Per l’equip de l’ECP
Activitat de 2 crèdits universitaris

Activitat per adquirir nocions bàsiques sobre cultura de pau, gestió noviolenta de conflictes, conflictes armats, construcció de pau i acció noviolenta.
Curs Educació, conflicte i creativitat
Intensiu cap de setmana. Divendres 6 i 20 de març, de 16:00 a 21:00 i dissabtes 7 i 21 de març, de 9:00 a 14:00 i de 15:30 a 20:30.
Activitat de 2 crèdits universitaris

Activitat per a desenvolupar la creativitat com a recurs fonamental per a la transformació noviolenta dels conflictes i la cultura de pau.
Curs on-line Dones i conflictes: violència sexual i mecanismes de protecció internacional (2ª edició)
Del 9 de març al 20 de abril
Organitza l’Institut de Drets Humans de Catalunya i l’ECP.

El curs proporcionarà les eines per comprendre el fenomen de la violència sexual en el marc dels conflictes armats contemporanis, així com els principals instruments internacionals per a la seva protecció i la seva denúncia. L'objectiu d’aquest curs és apoderar a les persones participants en la defensa dels drets de les dones, a través de la formació i de l'acció. (castellà).
11es Jornades de Sensibilització "Construimos Biocivilització"
4 de març´, a les 19:00 a la Casa de Cultura de Sant Cugat
Per Josep Mª Royo, investigador de l’ECP
Organitza l'Associació IMAGO

L'investigador parlarà sobre l’experiència de Fairphone i altres alternatives per a fer front a la situació que pateix la República Democràtica del Congo, els recursos del qual nodreixen el sector de les tecnologies i financien la continuació de la inestabilitat al país.
I a més...
• L’ECP va participar a les activitats de celebració del DENIP amb les escoles La Mar Bella i Pere IV organitzades des de LaFede.cat i el Districte de Sant Martí de Provençals (Barcelona). El programa infantil "Catakrac de BTV ho recull (entre els minuts 12:35-16:20).

• L'investigador de l'ECP Josep Maria Royo va participar a la 14ª edició del seminari anual "War and Peace in the 21st Century" organitzat pel CIDOB al Palau de Pedralbes, a Barcelona, el 17 de gener de 2015 sota el títol "Peace and Security in Africa: challenges and opportunities".

• La investigadora de l'ECP Ana Villellas va participar amb altres analistes i periodistes a la reunió a porta tancada sobre Ucraïna organitzada pel CIDOB i l'International Centre for Policy Studies de Kíev (ICPS) el 17 de febrer a Barcelona, acte que va incloure una taula rodona sota el títol "What is going on in Ukraine" amb experts de la regió.

L'ECP als mitjans
Publicacions i recursos
Publicacions periòdiques:
L'observatori intenta ser una eina que contribueixi a la comprensió i comparació de les formes de violència contemporànies, així com a donar visibilitat a les nombroses converses i iniciatives de pau –incloses aquelles impulsades per dones– que tenen lloc en molts països del món.

L'observatori fa un seguiment als processos de justícia transicional en societats que tenen un passat d'abusos en matèria de drets humans o que enfronten, o han enfrontat, conflictes armats, així com també als Estats on els abusos estan relacionats amb els seus règims polítics.


Com subscriure’s/Donar-se de baixa

ESCOLA DE CULTURA DE PAU, Edifici MRA (Mòdul Recerca A), UAB
08193 Bellaterra, Espanya - Tel. (+34) 93 586 88 46 - Fax. (+34) 93 581 32 94 escolapau@uab.cat - escolapau.uab.cat
FacebookTwitter
Si tens problemes per visualitzar aquest missatge, fes clic aquí o escriu a la barra del teu explorador http://escolapau.uab.cat

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, del 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'Escola de Cultura de Pau informa que tant les vostres dades són tractades amb confidencialitat i incorporades a la nostra base de dades general d'administració, a fi i efecte de poder-vos informar de les nostres activitats.