Català | Castellano
BUTLLETÍ DE L'ECP, Núm. 38, Juliol-agost 2015
Inscripcions obertes per a la 17ª edició de la Diplomatura de Cultura de Pau 2015-2016
El curs comença el 20 d’octubre de 2015 fins el 2 de juny de 2016, els dimarts i dijous de 16.00h a 20.00h - UAB

S'obren les inscripcions per a participar a la Diplomatura de Cultura de Pau. El curs permet endinsar-se en tres dimensions de la Cultura de Pau: a) els fonaments de l’educació i la recerca de la pau (mòdul 1), on es practiquen les principals habilitats necessàries per a transformar conflictes i s’analitzen els fonaments de la investigació per la pau; b) L'anàlisi dels conflictes armats i altres violències (mòdul 2), que analitza diferents facetes de la violència estructural i cultural, i de la violència directa armada; c) I la construcció de pau, que aborda diferents formes de transformar un context violent (mòdul 3). La Diplomatura comptarà amb la participació de 4 persones becades implicades en iniciatives de construcció de pau en els seus països (Colòmbia i Mèxic).
Agenda
Curs “Teixint fils d’emocions: arpilleres i competències”
Del 13 d’octubre al 12 d’abril, els dimarts de 17:00 a 19:00
Centre de Recursos Pedagògics de Pineda
Per Neus Bartrolí i Marina Caireta

Curs de formació de mestres per capacitar-los en les eines pedagògiques i conceptuals necessàries per impulsar un projecte de creació d’arpilleres. A través d’aquest, els infants teixeixen històries personals i col·lectives que els porten a aprofundint en habilitats i coneixements per a la pau i la cohesió social dins i fora de l’escola.

Amb el suport de l’Agència Catalana Cooperació pel Desenvolupament i l’Ajuntament de Pineda.
Presentació del projecte "Competències i EpD
24 de setembre de 10:00 a 11:30
Administration de l'enseignement - Bâtiment les ateliers, Brussel·les (Bèlgica)
Per Cécile Barbeito

Aquest projecte ha definit un currículum d'educació en valors adaptat al currículum oficial per competències de la Generalitat de Catalunya. La Presentació té lloc en el marc de la Jornada d'Estudi "L'Éducation pour la Citoyenneté Mondiale dans les écoles".

Més informació: http://www.annoncerlacouleur.be
Participació a l’ "Encuentro Nacional de Educación para la Paz"
2 d’octubre
Centro de Alto Rendimiento del Distrito capital, Bogotà (Colòmbia)
Per Marina Caireta

Marina Caireta participa com a convidada a l’ “Encuentro Nacional de Educación para la Paz”, encontre organitzat amb l’objectiu d’incidir en una agenda nacional que doni suport a l’implementació de política pública en educació per a la pau a Colòmbia.
Organitzat per més de 20 institucions, entre elles organitzacions de la societat civil, universitats, institucions governamentals i xarxes internacionals.

Més informació: http://cpnn-world.org
Presentació del mapa de bones pràctiques europees
23 d'octubre de 09:30 a 12:30
Royal Flemish Theatre, Brussel·les (Bèlgica)
Per Cécile Barbeito i Marina Caireta

Presentació del mapa de bones pràctiques d'educació en el conflicte a la conferència “Conflict Matters. Learning across difference” [“Sobre el conflicte. Aprenent a través de la diferència”], un important encontre europeu dedicat a indagar sobre experiències i estratègies per abordar els conflictes en l’educació.
Organitzat per Evens Fundation.

Més informació: http://conflictmatters.eu
Curs "Educació per la pau i la transformació de conflictes a l’espai públic i comunitari"
del 9 al 30 d’octubre, divendres de 10:00 a 14:00
Centre Cívic Folch i Torres, Barcelona.
Per Marina Caireta

Curs de formació de professionals d’atenció a la comunitat. Es realitza en el marc del projecte “Barcelona Conviu. Capacitació per a la pau i la transformació de conflictes a l’espai públic i comunitari”.

Organitzat en col·laboració amb Progess SL. Amb el suport de l’ Ajuntament de Barcelona.
L'ECP als mitjans
Publicacions i recursos
Publicacions periòdiques:


Abril - Juny 2015
Informe trimestral que analitza els conflictes armats, les tensions polítiques i els processos de pau.


L'observatori intenta ser una eina que contribueixi a la comprensió i comparació de les formes de violència contemporànies, així com a donar visibilitat a les nombroses converses i iniciatives de pau –incloses aquelles impulsades per dones– que tenen lloc en molts països del món.

L'observatori fa un seguiment als processos de justícia transicional en societats que tenen un passat d'abusos en matèria de drets humans o que enfronten, o han enfrontat, conflictes armats, així com també als Estats on els abusos estan relacionats amb els seus règims polítics.

I a més...
• La UE ha atorgat finançament per un projecte Erasmus + que implementarà el Programa d'educació per a la pau en col·laboració amb cinc altres organitzacions europees. El projecte preveu enfortir el treball en xarxa a nivell europeu per incidir a favor de l'educació per a la pau del professorat, a través d'activitats de recerca, formació i Incidència política.

• L’ECP, en cooperació amb la Lliga dels Drets dels Pobles inicia el projecte “Fent pedagogia de l’agenda dones, pau i seguretat a Catalunya: de la recerca a les aules”. Aquest portarà la temàtica a tota la ciutadania a través d’un portal web, i en particular, convidarà a estudiants de secundària a fer-ne difusió a través del servei comunitari. Amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

• L'Escola de Cultura de Pau ha estat admesa com a membre del Consejo Latinoamericano de Ciencias Sociales (CLACSO), creada el 1967 i amb seu a l'Argentina, i formada per 432 centres. (www.clacso.org.ar)


Com subscriure’s/Donar-se de baixa

ESCOLA DE CULTURA DE PAU, Edifici MRA (Mòdul Recerca A), UAB
08193 Bellaterra, Espanya - Tel. (+34) 93 586 88 46 - Fax. (+34) 93 581 32 94 escolapau@uab.cat - escolapau.uab.cat
FacebookTwitter
Si tens problemes per visualitzar aquest missatge, fes clic aquí o escriu a la barra del teu explorador http://escolapau.uab.cat

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, del 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'Escola de Cultura de Pau informa que tant les vostres dades són tractades amb confidencialitat i incorporades a la nostra base de dades general d'administració, a fi i efecte de poder-vos informar de les nostres activitats.