Català | Castellano
NEWSLETTER DE L'ECP, Núm. 60

Diplomatura de Postgrau de Cultura de Pau 2019-2020
Des del seu inici el 1999 aquest postgrau forma professionals en l'àmbit de la cultura i la construcció de la pau. La formació aporta coneixements teòrics i pràctics sobre educació per a la pau, cultura de pau i transformació de conflictes a nivell micro (relacions interpersonals) i també aprofundeix en l'anàlisi dels conflictes armats internacionals i els processos de pau, la participació de la societat civil en la construcció de la pau, els drets humans, l'ecofeminisme i la dimensió de gènere en els conflictes i la construcció de la pau.

El postgrau s'imparteix del 15 d'octubre de 2019 al 4 de juny de 2020, dimarts i dijous de 16h a 20h, a la Facultat d'Educació de la UAB. Té una càrrega lectiva de 30 crèdits ECTS (European Credit Transfer System), equivalents a 240 hores lectives, 125 hores de treball de final de curs i 385 hores de treball individual, aproximadament.

Més informació sobre el Postgrau aquí.
Inscripcions aquí.

Publicacions i recursos
Memòria 2018 de l’ECP
La Memòria 2018 de l’ECP destaca els principals projectes i recursos de l’Escola de Cultura de Pau, adreçats a promoure el coneixement sobre els conflictes armats, i a donar eines a professionals per a transformar els conflictes de forma positiva. La memòria destaca les principals publicacions (anuaris, informes puntuals, materials didàctics), recull les més de 50 conferències i més de 40 aparicions en premsa, i el treball de fons realitzat per a impulsar agendes de pau, promoure el diàleg en contextos de violència política, i la col·laboració amb xarxes d’actors de pau. Accés a la Memòria ECP del 2018 aquí.

Vídeo Teixint Fils d’Emocions
Material audiovisual de presentació del projecte d’educació per la pau des de l’art “Teixint Fils d’Emocions”. A partir de l’experiència de l’escola Ciutat Comtal, un documental (20 minuts) i un vídeo (6 minuts) presenten el projecte per donar-lo a conèixer. Els materials audiovisuals han estat editats per l’Associació de periodisme Fora de Quadre amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. Podeu veure el vídeo (versió curta de 6 minuts en català, amb subtítols en castellà i anglès) aquí.
L'ECP als mitjans
01.09.19. Transiciones políticas en Sudán y Etiopía. Política exterior nº191 per Iván Navarro i Josep Maria Royo. (en castellà)
15.08.19. Cuatro años de nivel 4 de alerta antiterrorista, cuatro años normalizando las armas en la calle. Catalunya Plural, per Sandra Vicente, amb entrevista a Cécile Barbeito. (en castellà)
Agenda
Jornades “Ensenyar ciències socials amb perspectiva de gènere”
13 de setembre de 16:30 a 20:30 i 14 de setembre de 9:30 a 14:00
A l'Associació de Mestres Rosa Sensat, Av. de les Drassanes nº3 de Barcelona
Amb la participació de Sandra Muzzi, Mariona Massip, Laura Girbau, Consuelo Díez, Nour Salameh, i Cécile Barbeito entre altres ponents i talleristes.

Jornades adreçades a facilitar una inclusió més transversal de les perspectives feministes i altres perspectives de Justícia Global als materials didàctics i a la docència de les ciències socials. La jornada és una de les accions del projecte “Entre Línies”, que pretén transversalitzar valors, continguts i metodologies de l’educació per a la Justícia Global als materials didàctics. L’activitat està co-organitzada pel GREDICS, l’Escola de Cultura de Pau, en col·laboració amb GRICCSO, Rosa Sensat, i el recolzament econòmic de l’Ajuntament de Barcelona.
Més informació sobre les jornades aquí.
Inscripció gratuïta obligatòria aquí.
Assessorament en cultura de pau i transformació de conflictes a l’Escola El Polvorí
9 de setembre, de 10:00 a 14:00
Escola El Polvorí, Barcelona
Per Andrés Barrientos i Marina Caireta

Inici d’un assessorament de dos anys (2019-2020) a l’escola d’alta complexitat El Polvorí. L’acompanyament ha de permetre que l’escola elabori el seu Projecte de Convivència i Èxit Educatiu a partir de la metodologia MPD (Marc Normatiu Restauratiu / Provenció / Didàctica). Aquesta acció forma part del projecte “Barcelona Conviu” impulsat gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona.
Conflictes i desplaçament forçat
14 d’octubre, de 18.00 a 19:30
Reus
Per Pamela Urrutia

En el marc del curs sobre Asil, Immigració i Drets Humans que CEAR organitza a Reus, la investigadora de l'ECP Pamela Urrutia farà una sessió sobre la situació de conflictes armats a nivell global i els impactes en termes de desplaçaments forçats de població.
Més informació aquí.
Cine-Fòrum sobre violència als productes audiovisuals
15 d’octubre, de 10:00 a 12:00
Filmoteca de Catalunya, Plaça de Salvador Seguí, 1, 9, 08001 Barcelona
CineFòrum a càrrec de Cécile Barbeito

En motiu del Dia internacional de la Noviolència, es reflexionarà, a partir de vídeos seleccionats per Drac Màgic, sobre el tractament de la violència als mitjans de comunicació, i la responsabilitat dels espectadors. La sessió, adreçada a escoles de secundària, forma part del Cicle de Cinema, Memòria, Pau i Drets Humans, en el marc del Programa Filmoteca per les Escoles.
Més informació aquí.
Trobada de joves de prevenció de la violència per mitjans artístics
Del 21 al 25 d’octubre
A l’Alberg de Joventut del Passeig de la Mare de Déu del Coll, 41-51, 08023 Barcelona.
Per Cécile Barbeito entre altres talleristes

Setmana d’activitats formatives amb joves tunisians, marroquins i catalans que treballen la prevenció de la violència amb mitjans artístics com el teatre, les titelles, i les arts plàstiques. La trobada, a porta tancada, tindrà lloc a Barcelona, i es farà en col·laboració amb altres entitats artístiques. Activitat sol·licitada per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) i l’Agència Catalana de Joventut.
I a més...
• La investigadora Ana Villellas participarà al seminari “Training Seminar on Peacebuilding Advocacy towards the EU”, organitzat pel European Peacebuilding Liaison Office (EPLO) els dies 19 i 20 de setembre a Brussel·les. En el marc del seminari s’analitzarà la capacitat institucional de la UE en l’àmbit de la prevenció de conflictes i la construcció de pau.

• La investigadora María Villellas participarà al cicle “Diálogos en femenino plural” organitzats pel Consolat d’Espanya a Jerusalem i que tindran lloc els dies 10 i 11 de setembre a la Universitat alQuds de Jerusalem i a l’A.M. Qattan Foundation a Ramallah.

• La investigadora Pamela Urrutia participarà en una formació sobre la situació al Sàhara Occidental en el marc de una activitat organitzada el 26 de setembre pel Consell de la Joventut de Barcelona.


Com subscriure’s/Donar-se de baixa

ESCOLA DE CULTURA DE PAU, Edifici MRA (Mòdul Recerca A), UAB
08193 Bellaterra, Espanya - Tel. (+34) 93 586 88 46 - Fax. (+34) 93 581 32 94 escolapau@uab.cat - escolapau.uab.cat
FacebookTwitter
Si tens problemes per visualitzar aquest missatge, fes clic aquí o escriu a la barra del teu explorador http://escolapau.uab.cat