Català | Castellano
BUTLLETÍ DE L'ECP, Núm. 25, Maig-Juliol 2013
Alerta 2013! Informe sobre conflictes, drets humans i construcció de pau
L'ECP publica la dotzena edició de l'informe anual Alerta 2013, que analitza l'estat del món en termes de conflictivitat i construcció de pau a partir de quatre eixos: conflictes armats, tensions, processos de pau i dimensió de gènere en la construcció de pau. L'informe ofereix una mirada comparativa regional i identifica tendències globals així com escenaris de risc i oportunitats de pau. Alerta 2013 està disponible en castellà i anglès i té el suport del Ministeri d'Exteriors de Noruega.

Més informació: http://escolapau.uab.es
Publicacions i recursos
Declaració del director de ECP respecte a la durada de les negociacions amb les FARC.
29 de maig
Per Vicenç Fisas

Davant les pressions que han realitzat diversos mitjans polítics perquè les negociacions amb les FARC acabin abans de finalitzar l'any, Vicenç Fisas recorda que els processos de pau dels darrers anys han durat entre 4 i 21 anys, considerant des de l'inici dels contactes exploratoris, sempre secrets, fins a la signatura de l'acord de pau.

Més informació: http://escolapau.uab.cat
Jordi Urgell participa del grup de treball "Per un Estat de pau"
La possibilitat de la constitució d'un estat propi mobilitza sectors molt diversos de la societat catalana, també al sector implicat en el foment de la cultura de pau, que engega un grup de treball per reflexionar i aportar orientacions sobre com avançar en una direcció noviolenta.

Més informació: http://escolapau.uab.cat
L'Observatori d'Àsia Central entrevista Ana Villellas, investigadora de l'ECP
Maig de 2013
Observatori d'Àsia Central

L'Observatori d'Àsia Central, creat el 2007 per Casa Àsia, dialoga amb la investigadora de l'ECP Ana Villellas sobre el treball que porta a terme l'ECP en relació a les repúbliques centreasiàtiques exsoviètiques, sobre la conflictivitat i tensions sociopolítiques en aquesta zona i els reptes en construcció de pau. [en castellà]

Més informació: http://escolapau.uab.cat
La transformació de conflictes a la ciutat
18 de juny 2013

Un espai de recerca i divulgació sobre com la transformació de conflictes esdevé un instrument teòric i pràctic, efectiu i innovador, per a la millora de la convivència a la ciutat i la promoció de la cultura de pau.
Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona.

Més informació: http://escolapau.uab.cat
El proceso de desarme del IRA en Irlanda del Norte. Lecciones para Colombia. [El procés de desarmament de l'IRA a Irlanda del Nord. Lliçons per Colombia]
28 de juny
Per Vicenç Fisas

Un dels fets singulars del procés irlandès, és que al firmar els Acords de Divendres Sant el 1988 no es va dedicar espai al desarmament de l'IRA y dels grups paramilitars, contràriament a altres processos de pau.

Més informació: http://escolapau.uab.cat
L'ECP als mitjans
Comunicat de premsa, 25 de juny de 2013
Segons l'ECP, en la meitat dels processos d epau els grups armats han hagut d'esperar 2 o 3 anys abans de presentar-se a les eleccions.

Més informació: http://escolapau.uab.cat
Agenda
Taller Comunicar-nos amb connexió emocional
Del 15 al 19 de juliol
Al campus d'educació de la UAB
Per Ana Urkijo i Lurdes Ulazia

Activitat per treballar recursos per a la comunicació en situació de conflicte des de tècniques diverses com la comunicació noviolenta o els fòrums de consciència, entre d'altres.

Més informació: http://escolapau.uab.es
Curs de Els Juliols de la UB "Violència, resolució de conflictes i cooperació internacional en el món contemporani"
17 de juliol de 16h a 18.30h,
al Centre Cultural Metropolità Tecla Sala, a l'Hospitalet
Per Josep Maria Royo Aspa

Es tracta d'un curs sobre conflictes bèl·lics internacionals i el tractament d'aquests conflictes des de la cooperació internacional (governamental i no governamental) per resoldre'ls o minimitzar-ne l'impacte. Cada dia està dedicat a un conflicte armat específic. Les dues primeres hores tracten les causes i conseqüències d'aquest conflicte des d'un punt de vista teòric. Les dues hores següents aborden el tractament d'aquest mateix conflicte amb ONG, administracions municipals, l'exèrcit o associacions civils que han mobilitzat recursos humans i material per minimitzar les conseqüències d'aquests conflictes.

Més informació: http://www.ub.edu
Publicacions periòdiques:
Barómetre nº 32
Abril - Juny 2013
Informe trimestral que analitza els conflictes armats, les tensions polítiques i els processos de pau.

Més informació: http://escolapau.uab.cat
Observatori de Conflictes i Construcció de Pau [en castellà i anglès]
L'observatori intenta ser una eina que contribueixi a la comprensió i comparació de les formes de violència contemporànies, així com a donar visibilitat a les nombroses converses i iniciatives de pau –incloses aquelles impulsades per dones– que tenen lloc en molts països del món.

Més informació: http://escolapau.uab.cat
Observatorio de Justicia Transicional [en castellà i anglès]
L'observatori fa un seguiment als processos de justícia transicional en societats que tenen un passat d'abusos en matèria de drets humans o que enfronten, o han enfrontat, conflictes armats, així com també als Estats on els abusos estan relacionats amb els seus règims polítics.

Més informació: http://escolapau.uab.cat
I a més...POSTGRAU
15a edició de la diplomatura de postgrau en Cultura de Pau

La ECP ofereix un programa d'estudis de postgrau centrat en la educació i la investigació per a la pau, la construcció de pau, i l'anàlisi de conflictes armats i altres formes de violència, amb professorat local e internacional i possibilitat de realitzar pràctiques en diverses entitats. El procés de matrícula ja està obert.

Més informació: http://escolapau.uab.cat

Com subscriure’s/Donar-se de baixa

ESCOLA DE CULTURA DE PAU, Edifici MRA (Mòdul Recerca A), UAB
08193 Bellaterra, Espanya - Tel. (+34) 93 586 88 46 - Fax. (+34) 93 581 32 94 escolapau@uab.cat - escolapau.uab.cat
Si tens problemes per visualitzar aquest missatge, fes clic aquí o escriu a la barra del teu explorador http://escolapau.uab.cat

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, del 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'Escola de Cultura de Pau informa que tant les vostres dades són tractades amb confidencialitat i incorporades a la nostra base de dades general d'administració, a fi i efecte de poder-vos informar de les nostres activitats.