Català | Castellano
BUTLLETÍ DE L'ECP, Núm. 39, Setembre-octubre 2015
Surt editat el nou llibre de Vicenç Fisas Diplomacias de paz. Negociar con grupos armados.
El llibre es presenta el dilluns 9 de novembre, a les 17:45 a la Pontífica Universidad Javeirana de Bogotá (Colòmbia).

En aquest llibre el director de l’ECP reflexiona sobre aquelles metodologies que resulten de major utilitat per al desenvolupament de procesos de pau i la superació de les nombroses crisis que sorgeixen en el seu transcurs.
Ja està en marxa el web WOSCAP - Enhancing EU Peacebuilding Capabilities (Enfortint les Capacitats de Construcció de Pau de la UE) del projecte Whole of Society Conflict Prevention and Peacebuilding en el que participa la ECP. Finançat pel programa H2020 de la UE, el projecte WOSCAP esta liderat per GPPAC i en ell participen Beghof Foundation, London School of Economics, Universitat de Utrecht, ESSEC Irene i organitzacions dels països-casos d'estudi: Iemen, Ucraïna, Geòrgia i Mali.
L'ECP als mitjans
Publicacions i recursos
I a més...
• L'ECP presenta el web “Conflict Matters. Practices” [Sobre el conflicto. Pràctiques] per visibilitzar bones pràctiques d'educació en el conflicte a Europa. El mapa, que exposa un primer lliurament de pràctiques des de l'educació infantil fins a la secundària d'actors educatius diversos, ha estat presentat recentment a la Conferència Conflict Matters a Brussel·les. Aquest projecte s'està realitzant amb el suport de la Fundació Evens.

• Durant el mes d’octubre la investigadora de la ECP María Villellas participó en Nueva York en diferentes eventos relacionados con la celebración del 15 aniversario de la aprobación de la resolución 1325 del Consejo de Seguridad de la ONU sobre mujeres, paz y seguridad, en el marco de la revisión de Alto Nivel de esta implementación.
Més informació: wilpf.org

• Han iniciat les classes de la 17a edició de la Diplomatura de cultura de pau (2015-2016), amb 22 alumnes. A més de l'oferta curricular habitual, l'alumnat ha estat convidat a participar a la Cimera mundial de premis Nobel de la pau que tindrà lloc a Barcelona del 13 al 15 de novembre.

• La "Guia duIN! Resolución pacífica de conflictos. Guía de Recursos y experiencias prácticas per a educadores/as" publicat per l'Associació Matiz amb el suport de l'Ajuntament de Vitòria-Gasteiz, inclou el banc de recursos de jocs i dinàmiques d'educació per a la pau de l’ECP. (en castellà)

• Marina Caireta participa, els dies 2 i 3 d’octubre, com a convidada internacional a l’”Encuentro Nacional de Educación para la Paz” a Bogotà (Colòmbia).

Agenda
Fairphone, la nova cara de la telefonia mòbil?
Dimarts 3 de noviembre, 19:00
Biblioteca Antoni Tort, Castellar del Vallès
Per Josep Maria Royo

Xerrada sobre el vincle entre els recursos naturals, la telefonia mòbil i el conflicte a l'est de la República Democràtica del Congo i les seves conseqüències per a la població civil.
Organitzat per la Lliga dels Drets dels Pobles dretsdelspobles.org
Dones, pau i seguretat: 15 anys de la resolución 1325 de les Nacions Unides
Dimarts 3 de novembre
Pati Manning, Montalegre, 7, Barcelona

María Villellas modera la taula rodona “Reptes i mancances de la Resolució 1325 al context actual” en el marc d’aquestes jornades organitzades per l’ICIP.
Més informació: icip.gencat.cat
Formació “Agenda dones, pau i seguretat a l’educació secundària”
4 i 11 de novembre, de 16:00 a 19:00
ECP, edifici MRA, UAB.
Per Maria Villellas, Cécile Barbeito, Martí Boneta i Marina Caireta.

Formació de professorat dels Instituts Sabadell, El Til·ler (Les Franqueses del Vallès) i Ramon Cases (Palau de Plegamans) en el marc del projecte “Fem pedagogia de l’agenda dones, pau i seguretat a Catalunya: de la investigació a les aules”.
En col·laboració amb la Lliga dels Drets dels Pobles.
Amb el suport de l’Agència Catalana Cooperació pel Desenvolupament.
I Encontre de Think Tanks Àfrica-Espanya
5 i 6 de novembre
Las Palmas de Gran Canaria
Per Josep Maria Royo

Aquest encontre pretén reunir representants dels think tanks africans més destacats, amb especialistes sobre l'Àfrica subsahariana dels principals think tanks espanyols, amb l'ànim de generar i consolidar la interacció entre ells. S'estén la invitació a think tanks europeus que ja hagin col·laborat anteriorment amb els espanyols i que disposin de sòlides línies de treball al voltant de l'Àfrica subsahariana.
Més informació: www.casafrica.es
Organitza: Casa África.
Curs "Transformació de conflictes i mediació"
del 9 al 18 de novembre, dilluns i dimecres de 10:30 a 14:30
Centre Cívic Folch i Torres, Barcelona.
Per Marina Caireta

Curs de formació de l’equip del Servei de Prevenció Intervenció i Mediació en Habitatge. Es realitza en el marc del projecte “Barcelona Conviu. Capacitació per a la pau i la transformació de conflictes a l’espai públic i comunitari”.
Organitzat en col·laboració amb Progess SL.
Amb el suport de l’ Ajuntament de Barcelona.
Curs "Refugiades, origen, ruta i destí"
Del 10 al 19 de novembre
Servei Civil Internacional, Barcelona

Curs dirigit a persones interessades en temàtiques de cooperació i pau, reflexionant sobre la relació entre els conflictes armats i els desplaçaments forçats. L'ECP col·labora amb diverses sessions impartides per Cécile Barbeito, Josep Maria Royo i Ivan Navarro.
Més informació: www.sci-cat.org
14è Curs de Cooperació i Solidaritat Internacional
27 de novembre, 19:00, 28 de novembre 10:00
Per Josep Maria Royo i Pamela Urrutia

El curs farà una reflexió sobre la situació al món i els conflictes a l'Orient Mitjà. Farà especial atenció al cas de Síria, la crisi de refugi derivada d'aquesta situació i les estratègies que la comunitat internacional i Catalunya estan elaborant per a fer-hi front.
Més informació: www.rubisolidari.org
Organitzat per Rubí Solidari
Taller d'introducció de conceptes: pau, violència i conflicte
Novembre
Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), Barcelona
Per Cécile Barbeito
Curs adreçat als i les educadores del MNAC per formar-los en continguts que els facilitin dinamitzar les visites a obres de la Guerra Civil Espanyola.
Taller d’elaboració de criteris per a la identificació de bones pràctiques d’educació pel desenvolupament
12 desembre de 10:00 a 14:00
A Lafede.cat, c/Tàpies, 1
Publicacions periòdiques:


Julio - Septiembre 2015
Informe trimestral que analitza els conflictes armats, les tensions polítiques i els processos de pau.


L'observatori intenta ser una eina que contribueixi a la comprensió i comparació de les formes de violència contemporànies, així com a donar visibilitat a les nombroses converses i iniciatives de pau –incloses aquelles impulsades per dones– que tenen lloc en molts països del món.

L'observatori fa un seguiment als processos de justícia transicional en societats que tenen un passat d'abusos en matèria de drets humans o que enfronten, o han enfrontat, conflictes armats, així com també als Estats on els abusos estan relacionats amb els seus règims polítics.


Com subscriure’s/Donar-se de baixa

ESCOLA DE CULTURA DE PAU, Edifici MRA (Mòdul Recerca A), UAB
08193 Bellaterra, Espanya - Tel. (+34) 93 586 88 46 - Fax. (+34) 93 581 32 94 escolapau@uab.cat - escolapau.uab.cat
FacebookTwitter
Si tens problemes per visualitzar aquest missatge, fes clic aquí o escriu a la barra del teu explorador http://escolapau.uab.cat

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, del 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'Escola de Cultura de Pau informa que tant les vostres dades són tractades amb confidencialitat i incorporades a la nostra base de dades general d'administració, a fi i efecte de poder-vos informar de les nostres activitats.