CatalanEspañol (spanish formal Internacional)English (United Kingdom)
Municipis constructors de Pau
Idees per a construir la pau
Esforçar-se per construir la pau pot semblar una tasca abstracte i ambiciosa. En aquest apartat trobareu idees pràctiques per saber per on començar a implicar-se a favor de la pau, dins i fora del municipi.


Monogràfics Idees per a construir la pau

Fer respectar els drets humans.
Desembre 2011.

El monogràfic descriu pràctiques locals de promoció dels drets humans, posant l'èmfasi en com els municipis poden incidir en la seva dimensió internacional.

L'acompanyament internacional a iniciatives civils de pau.
Setembre 2011.

En tot conflicte armat hi ha una diversitat d'iniciatives civils que treballen per superar les causes del conflicte i posar límits a la destrucció. Aquest monogràfic descriu algunes d'aquestes iniciatives i ofereix recursos per acompanyar i ajudar aquestes iniciatives civils de pau.

Promoure la ciutadania activa dels joves.
Juny 2011.

El monogràfic presenta l'Aprenentatge-servei, una metodologia que permet reforçar el lligam entre les escoles i la comunitat local, i promoure així la ciutadania activa dels joves.

Urbicidi i Rehabilitació post-bèl·lica.
Marzo 2011.

El monogràfic presenta les principals tasques de reconstrucció i de rehabilitació que els governs locals poden impulsar en un context postbèl·lic.

La Diplomàcia de via 2 des dels municipis.
Desembre 2010.

El monogràfic descriu algunes de les tasques que poden imulsar els municipis per a promoure les negociacions de pau.

Art i Pau a la ciutat.
Setembre 2010.

"Arts i pau a la ciutat" reflexiona sobre el paper que pot jugar l'art en afavorir la pau, i la contribució que hi poden tenir els ajuntaments en promocionar-ho.

Prevenir la violència urbana.
Juliol 2010.

El monogràfic mostra un gran ventall de mesures destinades als governs locals per a disminuir la violència directa a la ciutat, i reforçar el sentiment de seguretat de la ciutadania.

Ciutats dividides, murs i ponts.
Maig 2010.

El monogràfic fa un repàs de ciutats i pobles dividits al món, i de les especificitats que requereix la gestió d’un municipi amb aquestes característiques.

Fomentar la interculturalitat.
Març 2010.

La creixent diversitat en els municipis requereix polítiques interculturals que reconeguin les cultures com una riquesa i mirin d’afavorir una interrelació constructiva entre les persones.

Persones Refugiades.
Novembre de 2009.

Històricament, algunes ciutats han destacat per ser ciutats-refugi. Avui, més encara, l'acollida de persones refugiades és un fort repte per les ciutats.

Cooperació municipal per la pau .
Novembre de 2008.

Quines coses han de tenir en compte els municipis que fan cooperació internacional quan aquesta és en context de tensió o de conflicte armat? Aquest monogràfic n'ofereix algunes respostes.

Cooperar amb municipis israelians i palestins. Setembre de 2008.

Després d'introduir breument el context del conflicte armat a Israel-Palestina, el document analitza quins són els principals impactes que pateixen els municipis, i presenta algunes pràctiques del que s'està duent a terme.

Cultura de Pau . Juliol de 2008.

Monogràfic que proposa formes per a no col·laborar amb la violència, i promoure, en canvi la Cultura de Pau, d'acord amb el Pla d'Acció per una Cultura de Pau aprovat per l'Assemblea General de les Nacions Unides al 1999.

Abolir les armes nuclears. Maig 2008.

Monogràfic que presenta la problemàtica de les armes nuclears, mostra bones pràctiques desenvolupades a nivell local per a fer-hi front, i ofereix informació sobre campanyes i altres recursos pels ajuntaments.
 
Projectes

Transformació de conflictes en l’àmbit comunitari
Eines útils per a personal de serveis d’atenció a les persones i comunitats per transformar els conflictes a nivell comunitari

MaPeaCities
Mapa que recull bones pràctiques promogudes per ajuntaments d’arreu del món, dins i fora del propi municipi


Formacions

Transformació de conflictes per professionals de serveis d’atenció a les persones i comunitats
Formacions amb enfocament de pràctica reflexiva adreçat a professionals que lidien amb el conflicte a nivell comunitari. S’ofereixen formacions en tres tipus de formats: cursos, grups de treball i acompanyament.


Publicacions

Transformació de conflictes a la ciutat
Guies didàctiques per a donar eines a professionals de serveis d’atenció a les persones i actors comunitaris

Pràctiques de Diplomàcia de ciutats
Reflexions, eines i bones pràctiques de ciutats europees per prevenir la violència, transformar els conflictes, sensibilitzar i educar per la pau, aplicar polítiques coherents amb la pau, pal•liar l’impacte de la guerra en altres municipis, etc.

Idees per construir la pau
Quaderns monogràfics que descriuen pràctiques municipals promotores de pau.
Amb el suport de:
Ajuntament de Bcn Cooperació internacional, solidaritat i pauE-mail: pr.educacio.escolapau@uab.cat
Tel. +34 93 586 88 44
Plaça del Coneixement - Edifici MRA (Mòdul Recerca A), UAB, 08193
Bellaterra, España -
Fax. (+34) 93 581 32 94 - escolapau@uab.cat