caenes

Equip

Cécile Barbeito
Cécile Barbeito
cecile.barbeito@uab.cat

Els seus camps d’especialització són l’educació per a la pau i la justícia global, l’avaluació transformadora, la sensibilitat a el conflicte, i el paper dels municipis en la construcció de pau. Màster de recerca en didàctica i avaluació educativa per la UB, diplomada en Salut Mental en Situacions de Violència Política i Catàstrofes naturals per la UCM, diplomada en Cultura de Pau per la UAB i llicenciada en Ciències polítiques per la UAB. Doctoranda sobre vies per superar els efectes de la polarització política a les escoles. Entre les seves publicacions destaquen els llibres “122 accions fàcils (i difícils) per a la pau”, “Eines i iniciatives de les ciutats europees per i construir la pau. Pràctiques de diplomàcia de ciutats ” i, com co-autora,” Competències per Transformar el món “i” Jocs de Pau. Caixa d’eines per educar per una cultura de pau”.

 

Marina Caireta
Marina Caireta
marina.caireta@uab.cat

La seva àrea d’investigació i docència és l’educació per a la pau i el conflicte. Màster en educació ambiental. Té una Diplomatura de Postgrau en Cultura de Pau per la UAB, en Expressió, Comunicació i Llenguatges en la pràctica educativa i en Treball Corporal Integratiu per la UB. Formada en Gestalt. Premi Evens d’Educació per la Pau 2011. Autora de “Cultura de paz en el deporte. Guía práctica para transformar conflictos en oportunidades”, “Educació per a la pau i la convivència en el marc escolar. Una mirada des de la formació de professorat” i coautora de “Jocs de Pau. Caixa d’eines per educar per una cultura de pau”, i “Discrepància benvinguda! Guia pedagògica per al diàleg controvertit a l’aula”, entre altres materials.

Iván Navarro Milián
Iván Navarro Milián
ivan.navarro@uab.cat

La seva àrea d’investigació principal és l’anàlisi comparativa dels conflictes armats i la construcció de pau, especialment a l’Àfrica Subsahariana. Doctor en Relacions Internacionals i Estudis Africans per la Universitat Autònoma de Madrid amb una tesi sobre les dinàmiques de la violència política armada a Uganda. Màster en RRII i EA per la UAM. Postgrau en Desenvolupament Comunitari i llicenciat en Sociologia. Ha treballat més de 15 anys en el sector de Cooperació Internacional per al Desenvolupament, principalment a Mèxic i Uganda. Imparteix docència en diferents espais universitaris i no universitaris. Cofundador i membre de la Consultora Pole Pole i del col·lectiu Africaye.org. És membre de el Grup d’Estudis Africans (GEA) de la UAM, així com del Panell sobre l’Àfrica Subsahariana de la Fundació Alternatives.

Josep Maria Royo
Josep Maria Royo
josepmaria.royo@uab.cat
linkedin.com/in/josepmariaroyo

La seva àrea d’investigació és l’anàlisi comparatiu dels conflictes i la construcció de pau, especialment a l’Àfrica Subsahariana. Màster en Relacions Internacionals (RRII) i Integració Europea, Diploma d’Estudis Avançats en RRII i Dret Internacional Públic, Diploma de Postgrau en Cultura de Pau i llicenciat en Ciències Polítiques (especialitat en RRII). Imparteix docència en diferents espais universitaris i no universitaris. Coautor de l’Alerta! Informe sobre Conflictes, Drets Humans i Construcció de Pau des del seu inici en 2002. Ha estat vocal de la Junta Directiva de Lafede.cat Organitzacions per la Justícia Global (2013-2018), membre de la Junta de la Federació Catalana d’ONG per la pau (FCONGP, 2012-2013) i membre de la Junta de Govern de Memorial Democràtic (2016-2019). Investigador membre del Grup d’Estudis Africans (GEA) de la UAM, editor del bloc Pau en Construcció (El País) i membre del col·lectiu Africaye.

Jordi Urgell
Jordi Urgell
jordi.urgell@uab.cat

Sotsdirector de l’ECP. Les seves àrees de recerca inclouen l’anàlisi de conflictes i processos de pau a l’Àsia Oriental, al Sud-est Asiàtic i Amèrica Llatina, i la resolució de conflictes vinculats a l’autodeterminació. És professor associat de la UAB i de la Universitat Ramon Llull i imparteix docència sobre relacions internacionals i estudis de pau i conflictes en diverses titulacions de postgrau. Ha estat president del Consell Català de Foment de la Pau entre 2014 i 2020. Es va llicenciar en Ciències Polítiques (especialitat en RRII) amb premi extraordinari de carrera i té un Màster en Relacions Internacionals i Integració Europea, una Diplomatura de Postgrau en Cultura de Pau i el Diploma d’Estudis Avançats (DEA) en Relacions Internacionals i Dret Internacional Públic.

Pamela Urrutia Arestizábal
Pamela Urrutia Arestizábal
pamela.urrutia@uab.cat

El seu àmbit de recerca és l’anàlisi dels conflictes armats, crisis sociopolítiques i processos de pau al nord d’Àfrica i Orient Mitjà. Les seves àrees de treball i interès també inclouen la perspectiva de gènere en l’anàlisi de conflictes i construcció de pau, i la implementació de l’agenda gènere, pau i seguretat. És coautora d’Alerta! Informe sobre conflictes, drets humans i construcció de pau des de 2010. Màster en Relacions Internacionals de l’Institut Barcelona d’Estudis Internacionals (IBEI), té un postgrau en Comunicació de Conflictes i Pau (UAB) i és llicenciada en Informació Social / Periodisme (Universitat Catòlica de Xile). És integrant del Fòrum de Recerca del Món Àrab i Musulmà (FIMAM), forma part de la junta directiva de la secció espanyola de la Women’s International League for Peace and Freedom (WILPF) i és vicepresidenta de l’Associació Espanyola d’Investigació per a la Pau ( AIPAZ)

Ana Villellas
Ana Villellas
ana.villellas@uab.cat

La seva àrea de recerca són els conflictes i processos de pau a Europa, Caucas i Àsia central i, particularment, la qüestió kurda a Turquia. Un altre àmbit de recerca és la dimensió de gènere en els conflictes i construcció de pau. Coautora d’Alerta! Informe sobre conflictes, drets humans i construcció de pau des de 2007. Forma part de la xarxa de gènere de Global Partnership for the Prevention of Armed Conflcit (GPPAC), així com del grup de treball de gènere, pau i seguretat d’European Peacebuilding Liaison Office (EPLO) en representació de GPPAC. Té un màster en Política Internacional i Europea per la Universitat d’Edimburg, una diplomatura de postgrau en Cultura de Pau de la UAB i és llicenciada en Periodisme per la UAB.

María Villellas
María Villellas
maria.villellas@uab.cat
linkedin.com/in/maría-villellas-ariño-b922692a/

El seu àmbit de recerca és l’agenda gènere, pau i seguretat, especialment la participació de les dones en els processos de pau. A més, investiga sobre els conflictes armats i els processos de pau a la regió d’Àsia Meridional. És doctoranda al programa de doctorat en Estudis de Gènere, Cultures, Societats i Polítiques i Màster en Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania per l’Institut Interuniversitari en Estudis de Dones i Gènere. Diplomada de Postgrau en Gènere i Igualtat per la UAB. Diploma en Salut Mental en Situacions de Violència Política Catàstrofes per la Universitat Complutense de Madrid. Diploma de Postgrau en Cultura de Pau per la UAB. Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració, especialitat en RRII per la UAB. Premi d’Investigació Feminista Concepció Gimeno Flaquer de la Universitat de Saragossa. Forma part de la Xarxa de Dones Mediadores de la Mediterrània i de la Junta Directiva d’WILPF Espanya.

Lucas Wainer
lucas.wainer@uab.cat

Dissenyador gràfic, amb un postgrau en Tecnologia Multimedial. Amb més de 20 anys d’experiència, especialitzat en temes de divulgació acadèmica i científica. Ha treballat en centres reconeguts com l’ALBA Sincrotró, CREAF (Centre de recerca Ecològica i Aplicacions Forestal de la UAB), la Diputació de Barcelona i l’Editorial Planeta, entre d’altres. Entre els seus treballs destaca el disseny editorial i infografies, pàgines web i identitat corporativa.