caenes

ObservatorisConflictes i construcció de pau
Conflictes i construcció de pau és una publicació bimensual amb informació sobre l’evolució de la conflictivitat armada i dels processos de pau al món.


OBSERVATORI CONFLICTES, PAU I COVID-19
Aquesta publicació ofereix informació bimensual sobre la relació entre la pandèmia de la COVID-19, la conflictivitat armada i la construcció de pau a l’Àfrica, la Mediterrània, l’Orient Mitjà, Mesoamèrica i la Regió Andina.


Observatoris de Conflictes
L’observatori és una eina que contribueix a l’anàlisi i comparació de les formes de violència contemporànies als conflictes armats i crisis sociopolítiques en curs. La informació inclou esdeveniments relacionats amb dinàmiques del conflicte (enfrontaments, víctimes, desplaçaments forçats, militarització, desarmament, entre d’altres), així com també a les tendències en un determinat país o regió.


Observatoris de Processos de pau
L’observatori és una eina que contribueix a l’anàlisi i comparació de les negociacions de pau en curs i altres iniciatives de construcció de pau que tenen lloc en molts països del món. La informació inclou esdeveniments relacionats amb negociacions de pau, especialment sobre qüestions com ara la signatura d’acords de pau, les negociacions formals o en fase exploratòria, la participació de les dones i la societat civil en aquestes converses o bé les iniciatives diplomàtiques endegades per Governs, organismes internacionals o d’altres persones o bé organitzacions per tal de resoldre els conflictes a través del diàleg.


Observatoris de Justícia Transicional
L’observatori realitza un seguiment dels processos de justícia transicional en societats que tenen un passat d’abusos en matèria de drets humans o que enfronten, o han enfrontat conflictes armats, així com també dels estats en els que els abusos estan relacionats amb els seus règims polítics.