caenes

Negociacions de pau. Anàlisi de tendències i escenaris

Aquest anuari analitza processos i negociacions de pau que van tenir lloc en el món durant l’any. L’examen de l’evolució i les dinàmiques de les negociacions a nivell mundial permet oferir una mirada global sobre els processos de pau, identificar tendències i facilitar una anàlisi comparativa entre els diferents escenaris. La publicació també analitza l’evolució dels processos de pau des de la perspectiva de gènere. Un dels principals objectius de l’informe és posar la informació i l’anàlisi al servei d’aquells actors que, des de diferents nivells, participen en la resolució pacífica de conflictes, incloent les parts en disputa, mediadors, societat civil, entre d’altres.

Infografia


Vídeo de processos de pau el 2021

Aquest vídeo recull algunes de les principals conclusions i dades presentades a l’informe Negociacions de pau 2021. Anàlisi de tendències i escenaris.
Sobre aquesta publicació:

Com en anys anteriors, Negociacions de pau. Anàlisi de tendències i escenaris constitueix una vegada més un recurs inestimable per a qualsevol persona que tracti de comprendre el complex escenari contemporani de l’establiment de la pau. Aquesta publicació destaca els esforços de pau duts a terme, malgrat els molts desafiaments i reculades, per actors diversos, incloent governs, grups armats, terceres parts mediadores, societat civil i grups de dones. L’anuari reflecteix una àmplia varietat de processos de pau a tot el món, identifica tendències i patrons globals i regionals, així com també ofereix ressenyes sintètiques encara que minucioses de casos individuals. Aquesta combinació de visió de conjunt i de casos específics fa de Negociacions de Pau la publicació a la qual acudir qualsevol persona -constructora de pau, responsables polítics o persones acadèmiques- interessada en l’anàlisi actualitzada dels processos de pau.

Dra. Dana Landau
Investigadora Senior, Swisspeace
Professora de ciència política, Universitat de Basilea


Negociacions de pau. Anàlisi de tendències i escenaris és un informe anual imprescindible. La seva mirada global i en perspectiva comparada és una eina única. La seva anàlisi rigorosa i aplicada és de gran valor per als que participen en les negociacions, i ofereix una contribució singular que aspira a sumar forces per a la resolució de conflictes i els processos de pau. L’atenció permanent a l’agenda Dones, Pau i Seguretat és indispensable. Sense dones, no hi ha pau duradora ni sostenible.

Maria Solanas
Directora de Programes del Real Instituto Elcano i integrant de la Xarxa de Dones Mediadores de la Mediterrània


Negociacions de pau. Anàlisi de tendències i escenaris de l’Escola de Cultura de Pau és una publicació molt valuosa per a facilitadors, mediadors i qualsevol altra persona involucrada als esforços de pau i reconciliació. Negociacions de pau ens brinda una visió única dels processos en curs a tot el món. L’informe també té un èmfasi particular en les perspectives comparatives que és molt útil per als professionals. La mediació/facilitació és un ofici en desenvolupament que cal adaptar-se a la dinàmica canviant dels conflictes i les tendències globals internacionals. Negociacions de pau és una font d’informació acumulada valuosa sobre com promoure amb èxit el diàleg i la pau.

Kristina Lie Revheim
Representant especial per a Filipines, Ministeri de Relacions Exteriors de Noruega