caenes

Negociacions de pau. Anàlisi de tendències i escenaris

Aquest anuari analitza processos i negociacions de pau que van tenir lloc en el món durant l’any. L’examen de l’evolució i les dinàmiques de les negociacions a nivell mundial permet oferir una mirada global sobre els processos de pau, identificar tendències i facilitar una anàlisi comparativa entre els diferents escenaris. La publicació també analitza l’evolució dels processos de pau des de la perspectiva de gènere. Un dels principals objectius de l’informe és posar la informació i l’anàlisi al servei d’aquells actors que, des de diferents nivells, participen en la resolució pacífica de conflictes, incloent les parts en disputa, mediadors, societat civil, entre d’altres.

InfografiaSobre aquesta publicació:

Negociacions de pau. Anàlisi de tendències i escenaris és un recurs indispensable per a qualsevol persona compromesa en la recerca de la pau. És particularment rellevant per a les persones mediadores que faciliten negociacions polítiques. Aquestes persones, de les quals sovint les parts en conflicte esperen que tinguin coneixements sobre els desenvolupaments recents en els processos de pau més enllà dels propis, trobaran en aquesta publicació un compendi ben elaborat i sucint sobre la construcció de la pau arreu del món. Les parts negociadores que busquen comprendre com han evolucionat altres processos també es beneficiaran de les aportacions valuoses i detallades d’aquesta publicació. També ho faran representants de la societat civil o de països que donen suport financer i polític a la construcció de la pau, així com les persones investigadores, acadèmics i estudiants de resolució de conflictes. La publicació analitza dotzenes de processos de pau, aconseguint l’equilibri adequat entre brevetat i profunditat, la qual cosa no és tasca fàcil. També ofereix una vista panoràmica de l’estat de la construcció de la pau a nivell mundial, analitzant de manera convincent les tendències a escala regional i internacional i també per àrea temàtica, prestant especial atenció al gènere i l’agenda de Dones, Pau i Seguretat. Val la pena tenir-lo a mà.

Juan Jeannet Arce,
Unitat de Suport a la Mediació, Departament de Consolidació de la Pau i Afers Polítics de Nacions Unides


Negociacions de pau. Anàlisi de tendències i escenaris ofereix una anàlisi exhaustiva i rigorosa dels processos de pau actius, així com també aborda les principals tendències globals en diàlegs nacionals i en els esforços de negociació i mediació. Els informes anuals són un recurs inestimable per a acadèmics i activistes de pau i per a estudiants de relacions internacionals. En tractar les parts en conflicte com a diverses, crida l’atenció sobre les diferents maneres d’abordar les seves necessitats i interessos i sobre els escenaris possibles com a resultat dels processos de pau. És un dels pocs recursos per entendre les causes de fons dels conflictes i les dinàmiques, tendències i resultats dels processos de pau en la mesura que proporciona una anàlisi qualitativa dels casos i perspectiva de gènere per comprendre’ls.

Prof. Dr. Ayşe Betül Çelik,
Professora de Sabanci University (Turquia) i integrant de la Xarxa de Dones Mediadores del Mediterrani


Una vegada més, Negociacions de pau. Anàlisi de tendències i escenaris brinda a persones acadèmiques, defensores de la pau i responsables de polítiques públiques, i fins i tot a actors del conflicte, un veritable tresor d’informació i anàlisi que els ajudarà en el seu treball, i també a desentranyar col·lectivament els conflictes del nostre món. L’ informe és una font indispensable i una poderosa eina en la consolidació de la pau, amb una perspectiva de gènere essencial en la transformació de conflictes. El text fàcil de llegir i el disseny de la publicació, amb les seves taules, faciliten una deliciosa lectura dels continguts de l’informe.

Gus Miclat,
Director Executiu d’Initiatives for International Dialogue (Filipines)