caenes

Webs educatives

L’escala de provenció   L’escala de provenció     

L’escala de provenció és una metodologia per cuidar les relacions, preparar-nos per transformar els conflictes de forma pacífica i construir una convivència pacífica i potenciadora de les persones en espais educatius i comunitaris.

https://sites.google.com/view/lescala-de-provencio/català

 
Competències i Educació per al Desenvolupament   Competències i Educació per al Desenvolupament     

Competències i Educació per al Desenvolupament és un programa orientat a incorporar l’Educació per al Desenvolupament dintre del currículum de primària i secundària des de la perspectiva de les competències bàsiques.

http://competenciasyepd.edualter.org

 
Conflict Matters   Pensament crític per la pau i la justícia global    

Amb aquesta pàgina de recursos per a docents us convidem a promoure el
pensament crític als vostres centres. Concebem un pensament crític
lligat als valors de la justícia global, i que promogui les competències
d’una educació compromesa. Un pensament crític que promogui la
comprensió de l’altre i la transformació de les desigualtats i altres
violències.

https://escolapau.uab.cat

 
Conflict Matters   Conflict Matters     

El web Conflict Matters recull una selecció de bones pràctiques europees d’educació en el conflicte en centres educatius. La seva intenció és promoure la integració de l’educació en el conflicte als centres, a través de mostrar exemples i testimonis que il·lustren diferents estratègies possibles. Realitzada per encàrrec de l’Evens Foundation.

https://evensfoundation.be/projects/conflict-matters-platform (en anglès)

 
Dones, pau i seguretat   Dones, pau i seguretat     

Web de divulgació de l’Agenda de Dones, Pau i Seguretat. Aquesta neix l’any 2000 amb la resolució 1325 del Consell de Seguretat de l’ONU per reconèixer l’impacte per gènere dels conflictes armats i promoure el paper de les dones en la construcció de pau. Hi trobareu materials divulgatius, experiències i propostes didàctiques.

http://donespauseguretat.cat

 
Educar per la pau i la convivència un projecte de centre   Educar per la pau i la convivència un projecte de centre     

Pàgina web amb reflexions, idees i recursos per construir un projecte educatiu des de la mirada de l’educació per la pau i la convivència. La construïm a partir d’aquelles preguntes que amb més freqüència ens ha plantejat el professorat en els més de 100 tallers de formació realitzats fins ara.

https://escolapau.uab.cat/convivencia/index.php

 
EduglobalSTEM   EduglobalSTEM, educar per la justícia global des de les àrees científico-tècniques     

Web adreçada a professorat d’àrees cientificotècniques (STEM). Hi trobareu discurs, experiències i recursos sobre com integrar l’Educació per la Justícia Global a les aules STEM. Un espai virtual fet per professorat STEM -en sinèrgia amb universitat i ONGs- per a professorat STEM, des de l’ajuda mútua i la cooperació, en coherència amb els valors que ens mouen.

blog.edualter.org/eduglobalstem

 
Esports i pau   Esports i pau     

Aquesta web promou l’ús de l’esport com a instrument d’educació per la pau, a partir dels aprenentatges i recursos que l’ECP, conjuntament amb el Consell d’Esport Escolar de Barcelona (CEEB), ha generat.

http://escolapau.uab.cat/ca/esports-i-pau

 
MaPeaCities   MaPeaCities     

El mapa interactiu MaPeaCities presenta una selecció de bones pràctiques de foment de la pau impulsades per ajuntaments d’arreu del món. Hi trobareu experiències sobre com les ciutats poden reduir la violència directa al seu territori, fomentar la convivència entre la ciutadania, educar per la pau o promoure la cooperació internacional a favor de la pau.

http://escolapau.uab.cat/municipisipau/mapeacities.html

 
Teixint Fils d'Emocions   Teixint Fils d’Emocions     

Web sobre la proposta pedagògica Teixint Fils d’Emocions, una metodologia que, des de l’art, l’escolta i la transversalitat curricular, aporta eines al professorat per construir models de relacions, de comunicació i de formes d’organització noviolentes a l’aula. Hi trobareu experiències, fonamentació pedagògica, testimonis i recursos entorn aquesta proposta.

http://www.arpilleresescolapau.cat/

 
Transformació de conflictes en espais públics i comunitaris   Transformació de conflictes en espais públics i comunitaris     

Web amb recursos i reflexions entorn l’abordatge del conflicte, la promoció de la convivència i la construcció de pau en espais urbans. Aquesta es nodreix dels diàlegs sorgits en les diverses capacitacions i assessoraments fets a professionals d’atenció a la comunitat, en el marc del projecte «Barcelona Conviu».

http://escolapau.uab.cat/municipisipau/transformacio