Home / Webs educatives

Webs educatives

Conflict Matters   Conflict Matters

El web Conflict Matters recull una selecció de bones pràctiques europees d’educació en el conflicte en centres educatius. La seva intenció és promoure la integració de l’educació en el conflicte als centres, a través de mostrar exemples i testimonis que il·lustren diferents estratègies possibles. Realitzada per encàrrec de l’Evens Foundation.

https://evensfoundation.be/projects/conflict-matters-platform (en anglès)

Dones, pau i seguretat   Dones, pau i seguretat

Web de divulgació de l’Agenda de Dones, Pau i Seguretat. Aquesta neix l’any 2000 amb la resolució 1325 del Consell de Seguretat de l’ONU per reconèixer l’impacte per gènere dels conflictes armats i promoure el paper de les dones en la construcció de pau. Hi trobareu materials divulgatius, experiències i propostes didàctiques.

http://donespauseguretat.cat

Educar per la pau i la convivència un projecte de centre   Educar per la pau i la convivència un projecte de centre

Pàgina web amb reflexions, idees i recursos per construir un projecte educatiu des de la mirada de l’educació per la pau i la convivència. La construïm a partir d’aquelles preguntes que amb més freqüència ens ha plantejat el professorat en els més de 100 tallers de formació realitzats fins ara.

https://escolapau.uab.cat/convivencia/index.php

EduglobalSTEM   EduglobalSTEM, educar per la justícia global des de les àrees científico-tècniques

Web adreçada a professorat d’àrees cientificotècniques (STEM). Hi trobareu discurs, experiències i recursos sobre com integrar l’Educació per la Justícia Global a les aules STEM. Un espai virtual fet per professorat STEM -en sinèrgia amb universitat i ONGs- per a professorat STEM, des de l’ajuda mútua i la cooperació, en coherència amb els valors que ens mouen.

www.eduglobalstem.cat

Esports i pau   Esports i pau

Aquesta web promou l’ús de l’esport com a instrument d’educació per la pau, a partir dels aprenentatges i recursos que l’ECP, conjuntament amb el Consell d’Esport Escolar de Barcelona (CEEB), ha generat.

https://escolapau.uab.cat/ca/esports-i-pau

MaPeaCities   MaPeaCities

El mapa interactiu MaPeaCities presenta una selecció de bones pràctiques de foment de la pau impulsades per ajuntaments d’arreu del món. Hi trobareu experiències sobre com les ciutats poden reduir la violència directa al seu territori, fomentar la convivència entre la ciutadania, educar per la pau o promoure la cooperació internacional a favor de la pau.

https://escolapau.uab.cat/municipisipau/mapeacities.html

Teixint Fils d'Emocions   Teixint Fils d’Emocions

Web sobre la proposta pedagògica Teixint Fils d’Emocions, una metodologia que, des de l’art, l’escolta i la transversalitat curricular, aporta eines al professorat per construir models de relacions, de comunicació i de formes d’organització noviolentes a l’aula. Hi trobareu experiències, fonamentació pedagògica, testimonis i recursos entorn aquesta proposta.

http://www.arpilleresescolapau.cat/

Transformació de conflictes en espais públics i comunitaris   Transformació de conflictes en espais públics i comunitaris

Web amb recursos i reflexions entorn l’abordatge del conflicte, la promoció de la convivència i la construcció de pau en espais urbans. Aquesta es nodreix dels diàlegs sorgits en les diverses capacitacions i assessoraments fets a professionals d’atenció a la comunitat, en el marc del projecte «Barcelona Conviu».

https://escolapau.uab.cat/municipisipau/transformacio