caenes

Changing Democracies

Com seria la vida sense democràcia? La democràcia ha complert les seves promeses? Què necessita una democràcia sana per funcionar eficaçment? Estem perdent drets? Quin és el paper de la ciutadania? Els sistemes democràtics estan canviant.

En un context de creixent polarització política i d’augment de l’extrema dreta, “Changing Democracies” (Democràcies canviants/Canviant la democràcia) té com a objectiu reflexionar sobre els avenços i els reptes pendents de les transicions a la democracia de diversos països europeus. Parteix de relats d’arreu d’Europa sobre com persones diverses van viure la manca de democracia, i com la viuen ara. A través de les múltiples perspectives, el projecte pretén promoure una memòria en sentit agonístic, que reconegui els conflictes existents, però sense caure em discursos de “bons” i “dolents”, “nosaltres”  vs “ells”. 

Exposició a La Model: “És la meva democracia la teva democracia?”

L’exposició reflexiona sobre els beneficis i els reptes pendents de les democràcies actuals, a partir dels testimonis de 30 persones que han viscut règims no democràtics a 10 països europeus (Bèlgica, Catalunya-Espanya,Croàcia, , Grècia, Lituania, Països Baixos, Polònia, Portugal, Romania i Txèquia). També s’hi exposen les il·lustracions d’alumnat de l’Escola Massana. L’exposició va acompanyada d’activitats dinamitzades, adreçades a estudiants i docents. 

Del 03/09 al 29/09, de dilluns a dissabte de 10:00 a 20:00 i diumenges de 10:00 a 14:00.

Sala d’Exposicions de La Model, C/Entença 155, Barcelona.

Tallers “És la meva democràcia la teva democràcia?”

En paral·lel a l’exposició, l’ECP ofereix tallers per a centres escolars (cicle superior de primària i secundària) de les àrees de Coneixement del Medi, natural, social i cultural/Ciències socials, Educació artística/Expressió artística, Valors cívics i ètics i Tutoria. (Els tallers són gratuïts sota demanada, i s’han de sol·licitar a cecile.barbeito@uab.cat).

Reflexions i il·lustracions sobre democràcia amb estudiants de l’Escola Massana

Després de veure fragments d’entrevistes als tres testimonis, l’alumnat de l’Escola Massana, ha il·lustrat les seves reflexions sobre les oportunitats i els dèficits de la democràcia actual en els quaderns. Algunes d’aquestes il·lustracions es mostraran a l’exposició de La Model.

Recollida de testimonis

Changing democracies és possible gràcies al support de de la Comissió Europea:

Ver también

Recursos per a conviure (amb la polarització) als centres educatius

En aquesta pàgina – en construcció – trobareu recursos associats al document de propostes “Conviure …