Escola de Cultura de Pau
  Escola de Cultura de Pau
CatalanEspañol (spanish formal Internacional)English (United Kingdom)
FacebookTwitter

dins del web


  • L'observatori intenta ser una eina que contribueixi a la comprensió i comparació de les formes de violència contemporànies, així com a donar visibilitat a les nombroses converses i iniciatives de pau –incloses aquelles impulsades per dones– que tenen lloc en molts països del món. (en castellà)  • L'observatori fa un seguiment als processos de justícia transicional en societats que tenen un passat d'abusos en matèria de drets humans o que enfronten, o han enfrontat, conflictes armats, així com també als Estats on els abusos estan relacionats amb els seus règims polítics. (en castellà)

DOCÈNCIA

Introducció als fonaments de l'educació i la investigació per la pau, anàlisi de les violències i els conflictes armats, i construcció de pau.
Més informació

PUBLICACIONS
Gènere i pau
És una publicació trimestral que ofereix informació i anàlisi de l'agenda internacional sobre dones, pau i seguretat amb especial èmfasi en l'impacte de gènere dels conflictes armats i les iniciatives de construcció de pau liderades per dones o amb perspectiva de gènere.
EDUCACIÓ PER A LA PAU

Material didàctic sobre conflictes armats i desplaçaments forçats per aplicar a l'escola o en moviments de lleure.
Gènere i pau
És una publicació editada en castellà que analitza els esdeveniments ocorreguts al món al llarg de cada trimestre en funció de tres eixos temàtics: conflictes armats, situacions de tensió i processos de pau.

ARTICLES I ANÀLISI
És una publicació que identifica escenaris i temes de l’agenda internacional que poden possibilitar, a curt o mitjà termini, la construcció de la pau o bé comportar un increment de la violència i la inestabilitat.
Resum executiu
Text complet


PROCESSOS DE PAU

Encara que alguns conflictes armats del present semblen irresolubles, la veritat és que en les últimes tres dècades, quatre de cada cinc dels conflictes armats que han finalitzat, ho han fet en una taula de negociació i amb un acord de pau...
 


  • En aquest anuari s'analitzen 36 contexts, ja sigui en conflictes armats o en antics conflictes armats que encara estan en fase de negociació. Pel que fa als conflictes finalitzats en els darrers 30 anys (59), el 75% ho han fet mitjançant un acord de pau, la qual cosa reafirma la via de la negociació com a mitjà de resolución de conflictes.(en castellà)  • Ofereix una radiografia de les tendències i dinàmiques a nivell mundial pel que fa a les característiques i evolució dels conflictes armats, les tensions i els processos de pau, com també la dimensió de gènere en la construcció de pau (en castellà).

BASE DE DADES

Aquest instrument ofereix informació sobre una quarantena conflictes armats actius al món, més de setanta situacions de tensió i una trentena de negociacions de pau, incloent de manera específica la dimensió de gènere d'aquests contextos.
PROJECTE H2020


L'ECP participa en el projecte Whole-of-Society Conflict Prevention and Peacebuilding (WOSCAP), que busca enfortir les capacitats de la UE en prevenció de conflictes i construcció de pau. Finançat pel programa europeu Horizonte 2020.
BUTLLETÍ ECP
Gènere i pau

Publicació bimensual de seguiment de l'agenda d'activitats, articles i documentació editada, presència als mitjans de comunicació i altres activitats rellevants que realitza l'ECP.
Veure més
XXVIII Encuentro África. Antropología y Misión.
6 de febrer, 10:30h
Colegio Amor de Dios. C/ Asura, 90. 28043 Madrid

Josep Maria Royo Aspa participa al XXVIII Encuentro África. Antropología y Misión, a Madrid.

Més informació: http://mundonegro.es

Plaça del Coneixement - Edifici MRA (Mòdul Recerca A), UAB, 08193 Bellaterra, Espanya
Tel. (+34) 93 586 88 48 - Fax. (+34) 93 581 32 94 - escolapau@uab.cat