Escola de Cultura de Pau
  Escola de Cultura de Pau
CatalanEspañol (spanish formal Internacional)English (United Kingdom)
FacebookTwitter

dins del web  • L'observatori és una eina que contribueix a l'anàlisi i comparació de les negociacions de pau en curs i altres iniciatives de construcció de pau que tenen lloc en molts països del món. (en castellà).
  • L'Observatori és una eina que contribueix a l'anàlisi i comparació de les formes de violència contemporànies als conflictes armats i crisis sociopolítiques en curs. (en castellà).

PUBLICACIONS

Publicació que identifica i analitza escenaris i temes de l’agenda internacional que poden possibilitar, a curt o mitjà termini, la construcció de la pau o bé comportar un increment de la violència i la inestabilitat.
Resum executiu
Text complet


WEB
Dones, Pau i Seguretat
Web elaborada conjuntament per l’ECP i la Lliga dels Drets dels Pobles amb l’objectiu de donar a conèixer l’agenda dones, pau i seguretat per promoure la seva plena implementació i sensibilitzar sobre la seva importància per a la construcció d’una pau sostenible i inclusiva amb perspectiva de gènere.


EDUCACIÓ PER A LA PAU

Material didàctic per a reflexionar sobre els reptes de l'acollida de persones refugiades.


PUBLICACIONS
Gènere i pau
Informes elaborats conjuntament per l’ECP i el Centre Delàs d’Estudis per la Pau que examinen els conflictes i l’inestabilitat política que pateixen la República Democràtica del Congo i la República Centreafricana, en el marc d’un projecte amb el suport de l’ACCD.
ARTICLES I ANÀLISI

PROCESSOS DE PAU

Encara que alguns conflictes armats del present semblen irresolubles, la veritat és que en les últimes tres dècades, quatre de cada cinc dels conflictes armats que han finalitzat, ho han fet en una taula de negociació i amb un acord de pau...

 


  • Undécima edición del Anuario de Procesos de Paz se analizan los conflictos en los que se llevan a cabo negociaciones para llegar a un acuerdo de paz.(en castellà)  • Ofereix una radiografia de les tendències i dinàmiques a nivell mundial pel que fa a les característiques i evolució dels conflictes armats, les tensions i els processos de pau, com també la dimensió de gènere en la construcció de pau (en castellà).

BASE DE DADES

Aquest instrument ofereix informació sobre una quarantena conflictes armats actius al món, més de setanta situacions de tensió i una trentena de negociacions de pau, incloent de manera específica la dimensió de gènere d'aquests contextos.
PROJECTE H2020


L'ECP participa en el projecte Whole-of-Society Conflict Prevention and Peacebuilding (WOSCAP), que busca enfortir les capacitats de la UE en prevenció de conflictes i construcció de pau. Finançat pel programa europeu Horizonte 2020.
BUTLLETÍ ECP
Gènere i pau

Publicació bimensual de seguiment de l'agenda d'activitats, articles i documentació editada, presència als mitjans de comunicació i altres activitats rellevants que realitza l'ECP.
Veure més
Curs de formació pel projecte "Temps de Joc".
Del 29 al 5 de maig, divendres, dissabte i diumenge.
Consell Municipal d'Esports de Barcelona, Poliesportiu Marbella
Per Marina Caireta i Andrés Barrientos

La Fundació Educació i Esport de Barcelona inicia una experiència pilot d'acompanyament i suport a famílies en situacions molt vulnerable a través de l'esport extraescolar dels seus infants. L'ECP acompanya l'equip educatiu en la seva capacitació per abordar les situacions de conflicte i educar per la convivència.


Plaça del Coneixement - Edifici MRA (Mòdul Recerca A), UAB, 08193 Bellaterra, Espanya
Tel. (+34) 93 586 88 48 - Fax. (+34) 93 581 32 94 - escolapau@uab.cat