Escola de Cultura de Pau
  Escola de Cultura de Pau
CatalanEspañol (spanish formal Internacional)English (United Kingdom)
FacebookTwitter

dins del web


  • L'observatori intenta ser una eina que contribueixi a la comprensió i comparació de les formes de violència contemporànies, així com a donar visibilitat a les nombroses converses i iniciatives de pau –incloses aquelles impulsades per dones– que tenen lloc en molts països del món. (en castellà)  • L'observatori fa un seguiment als processos de justícia transicional en societats que tenen un passat d'abusos en matèria de drets humans o que enfronten, o han enfrontat, conflictes armats, així com també als Estats on els abusos estan relacionats amb els seus règims polítics. (en castellà)

DOCÈNCIA

Introducció als fonaments de l'educació i la investigació per la pau, anàlisi de les violències i els conflictes armats, i construcció de pau.
Més informació


PUBLICACIONS
Quaderns de Construcció de pau
Aquest informe analitza finestres d’oportunitats i obstacles en les converses de pau entre Turquia i el PKK des d'una perspectiva de gènere. En els darrers anys les dones kurdes han platejat moltes demandes i l'any 2015 van aconseguir una participació formal al procés.

ARTICLES I ANÀLISI


alertae


És una publicació editada en castellà que analitza els esdeveniments ocorreguts al món al llarg de cada trimestre en funció de tres eixos temàtics: conflictes armats, situacions de tensió i processos de pau


PROCESSOS DE PAU
NOREF
El presente estudio tiene como finalidad, proponer esquemas y diseños de negociación en su etapa inicial, y rediseñar estos procesos a partir de las crisis más comunes que inevitablemente se producen en el transcurso de la negociación...
Türk versiyonu.
 
  • Nou


    En aquest anuari s'analitzen 36 contexts, ja sigui en conflictes armats o en antics conflictes armats que encara estan en fase de negociació. Pel que fa als conflictes finalitzats en els darrers 30 anys (59), el 75% ho han fet mitjançant un acord de pau, la qual cosa reafirma la via de la negociació com a mitjà de resolución de conflictes.(en castellà)

  • Nou


    Ofereix una radiografia de les tendències i dinàmiques a nivell mundial pel que fa a les característiques i evolució dels conflictes armats, les tensions i els processos de pau, com també la dimensió de gènere en la construcció de pau (en castellà).

BASE DE DADES

Aquest instrument ofereix informació sobre una quarantena conflictes armats actius al món, més de setanta situacions de tensió i una trentena de negociacions de pau, incloent de manera específica la dimensió de gènere d'aquests contextos.
GÈNERE I PAU
Gènere i pau

Gènere i pau és una publicació trimestral que ofereix informació i anàlisi de l'agenda internacional sobre dones, pau i seguretat amb especial èmfasi en l'impacte de gènere dels conflictes armats i les iniciatives de construcció de pau liderades per dones o amb perspectiva de gènere.
BUTLLETÍ ECP
Gènere i pau

Publicació bimensual de seguiment de l'agenda d'activitats, articles i documentació editada, presència als mitjans de comunicació i altres activitats rellevants que realitza l'ECP.
Veure mésPlaça del Coneixement - Edifici MRA (Mòdul Recerca A), UAB, 08193 Bellaterra, Espanya
Tel. (+34) 93 586 88 48 - Fax. (+34) 93 581 32 94 - escolapau@uab.cat