Escola de Cultura de Pau
  Escola de Cultura de Pau
CatalanEspañol (spanish formal Internacional)English (United Kingdom)

dins del web


  • L'observatori intenta ser una eina que contribueixi a la comprensió i comparació de les formes de violència contemporànies, així com a donar visibilitat a les nombroses converses i iniciatives de pau –incloses aquelles impulsades per dones– que tenen lloc en molts països del món. (en castellà)  • L'observatori fa un seguiment als processos de justícia transicional en societats que tenen un passat d'abusos en matèria de drets humans o que enfronten, o han enfrontat, conflictes armats, així com també als Estats on els abusos estan relacionats amb els seus règims polítics. (en castellà)

CURSOS

Cursos de educació i cultura de pau a la UAB. Aquests cursos otorguen crèdits de lliure elecció.
Més informació


PUBLICACIONS
Baròmetre
El Baròmetre és una publicació editada en castellà que analitza els esdeveniments ocorreguts al món al llarg de cada trimestre en funció de tres eixos temàtics: conflictes armats, situacions de tensió i processos de pau.
ARTICLES I ANÀLISI

PUBLICACIONS

 
  • Nou


    A l'Anuari s'analitzen 50 processos de negociació existents al món. Dels conflictes finalitzats en els darres trenta anys, el 80% ho han estat mitjançant acords de pau. L'Anuari va acompanyat per diversos annexos que permeten fer comparacions entre els processos i els contextos que es desenvolupen. (en castellà)  • Ofereix una radiografia de les tendències i dinàmiques a nivell mundial pel que fa a les característiques i evolució dels conflictes armats, les tensions i els processos de pau, com també la dimensió de gènere en la construcció de pau (en castellà).

BASE DE DADES

Aquest instrument ofereix informació sobre una quarantena conflictes armats actius al món, prop de setanta situacions de tensió i una quinzena de negociacions de pau, incloent de manera específica la dimensió de gènere d'aquests contextos.
XXI Trobada de Barcelona: Taula rodona sobre "balanç d'un segle de conflictes armats i processos de pau"
9 de maig, 17 hores
Auditori de la Facultat de Comunicació (Universitat Ramón Llull),
Valldonzella 12, Barcelona

Intervenció de Vicenç Fisas, director de l'Escola de Cultura de Pau

ba3


ba02e


Edifici MRA (Mòdul Recerca A), UAB, 08193 Bellaterra, Espanya
Tel. (+34) 93 586 88 48 - Fax. (+34) 93 581 32 94 - escolapau@uab.cat