Escola de Cultura de Pau
  Escola de Cultura de Pau
CatalanEspañol (spanish formal Internacional)English (United Kingdom)
FacebookTwitter

dins del web


  • L'observatori intenta ser una eina que contribueixi a la comprensió i comparació de les formes de violència contemporànies, així com a donar visibilitat a les nombroses converses i iniciatives de pau –incloses aquelles impulsades per dones– que tenen lloc en molts països del món. (en castellà)  • L'observatori fa un seguiment als processos de justícia transicional en societats que tenen un passat d'abusos en matèria de drets humans o que enfronten, o han enfrontat, conflictes armats, així com també als Estats on els abusos estan relacionats amb els seus règims polítics. (en castellà)

DOCÈNCIA

Introducció als fonaments de l'educació i la investigació per la pau, anàlisi de les violències i els conflictes armats, i construcció de pau.
Més informació


GÈNERE I PAU
Gènere i pau

Gènere i pau és una publicació trimestral que ofereix informació i anàlisi de l'agenda internacional sobre dones, pau i seguretat amb especial èmfasi en l'impacte de gènere dels conflictes armats i les iniciatives de construcció de pau liderades per dones o amb perspectiva de gènere.
ARTICLES I ANÀLISI

PUBLICACIONS
POSTGRAU
El Baròmetre és una publicació editada en castellà que analitza els esdeveniments ocorreguts al món al llarg de cada trimestre en funció de tres eixos temàtics: conflictes armats, tensions i processos de pau.


ba3

ba02e
 


  • A l'Anuari s'analitzen 50 processos de negociació existents al món. Dels conflictes finalitzats en els darres trenta anys, el 80% ho han estat mitjançant acords de pau. L'Anuari va acompanyat per diversos annexos que permeten fer comparacions entre els processos i els contextos que es desenvolupen. (en castellà)

  • Nou


    Ofereix una radiografia de les tendències i dinàmiques a nivell mundial pel que fa a les característiques i evolució dels conflictes armats, les tensions i els processos de pau, com també la dimensió de gènere en la construcció de pau (en castellà).

BASE DE DADES

Aquest instrument ofereix informació sobre una quarantena conflictes armats actius al món, més de setanta situacions de tensió i una trentena de negociacions de pau, incloent de manera específica la dimensió de gènere d'aquests contextos.
Taller "Criteris de selecció de recursos d'Educació pels Drets Humans i Ciutadania".
27 de setembre, de 10.00 a 14.00h
Per Cécile barbeito
C/ de les Tàpies 1-3, Lafede.cat (Organitzacions per a la Justícia Global), Barcelona

Facilitació de taller per recollir propostes de criteris per seleccionar recursos de qualitat en el camp de l'educació pels drets humans i per la ciutadania. Taller obert a educadores i educadors que treballin en aquests àmbits.

Més informació: http://confederacio.org/

Veure BUTLLETÍ DE L'ECP, Núm. 31, Juliol-Agost 2014 2014

Edifici MRA (Mòdul Recerca A), UAB, 08193 Bellaterra, Espanya
Tel. (+34) 93 586 88 48 - Fax. (+34) 93 581 32 94 - escolapau@uab.cat