Escola de Cultura de Pau
  Escola de Cultura de Pau
CatalanEspañol (spanish formal Internacional)English (United Kingdom)
FacebookTwitter

dins del web


Observatori de Justícia Transicional (JT)

El L'Observatori de JT fa un seguiment dels processos de justícia transicional endegats pels estats que han patit un conflicte armat i que tenen com a objectiu construir la pau i exigir la rendició de comptes per part dels responsables de violacions de drets humans comeses en el passat.

La justícia transicional és una modalitat de justícia relativament nova en la qual una societat deixa enrere una dictadura o un conflicte armat i transita cap a la democràcia. En aquest context es dissenya, en un delicat equilibri, el camí cap a la pau i una resposta institucional per aconseguir la rendició de comptes dels responsables de violacions de drets humans i del dret internacional humanitari, garantir el dret de les víctimes a conèixer la veritat i a obtenir justícia i reparació, i introduir reformes institucionals que permetin superar el conflicte.

 


Jornades de la Dona Rural dedicades a "El paper de la dona en zones de crisi humanitària".
Dia: 15 d'octubre
Lloc: Bell-lloc d'Urgell (Lleida)

En el marc de les Jornades de la Dona Rural dedicades a "El paper de la dona en zones de crisi humanitària", la investigadora de la ECP Pamela Urrutia farà una xerrada sobre l'impacte del conflicte sirià en les dones i el paper que elles estan desempenyant en la construcció de la pau.

Veure BUTLLETÍ DE L'ECP, Núm. 44, Juliol-Agost 2016