Escola de Cultura de Pau
  Escola de Cultura de Pau
CatalanEspañol (spanish formal Internacional)English (United Kingdom)
FacebookTwitter

dins del web


Observatori de Justícia Transicional (JT)

El L'Observatori de JT fa un seguiment dels processos de justícia transicional endegats pels estats que han patit un conflicte armat i que tenen com a objectiu construir la pau i exigir la rendició de comptes per part dels responsables de violacions de drets humans comeses en el passat.

La justícia transicional és una modalitat de justícia relativament nova en la qual una societat deixa enrere una dictadura o un conflicte armat i transita cap a la democràcia. En aquest context es dissenya, en un delicat equilibri, el camí cap a la pau i una resposta institucional per aconseguir la rendició de comptes dels responsables de violacions de drets humans i del dret internacional humanitari, garantir el dret de les víctimes a conèixer la veritat i a obtenir justícia i reparació, i introduir reformes institucionals que permetin superar el conflicte.

 
Curs virtual “Educar per la pau i la convivència als centres educatius”
A partir del 4 de febrer i durant 8 setmanes
Per Marina Caireta

Ja està oberta la matrícula per aquest curs. El curs, de 20h, vol aportar coneixements, experiències i recursos didàctics, a aquell professorat que tingui interès en promoure l’educació per la pau i la convivència dins la seva aula i el seu centre. Organitzat conjuntament amb l’ICE de la UAB.

Més info
Veure BUTLLETÍ DE L'ECP, Núm. 33, Novembre-Desembre 2014